OCIJENI

Kako zaštiti kosu u ljetnim mjesecima

Objavljeno: 19.6.2023. 14:14

Ljeto je godišnje doba koje mnogi s nestrpljenjem očekuju - duge sunčane dane, opuštajuće trenutke na plaži i uživanje u prirodi. No, isto tako, ljeto donosi i nekoliko izazova kada je u pitanju briga o kosi. Visoke temperature, snažno sunčevo svjetlo, klor iz bazena i sol iz mora mogu uzrokovati suhoću, isušivanje i oštećenje kose.  Stoga je ključno razumjeti kako zaštititi kosu tijekom ljetnih mjeseci, kako bismo uživali u sunčanom vremenu, a da pritom ne naštetimo našoj kosi. Ovaj članak donosi vam praktične savjete o tome kako njegovati kosu tijekom ljeta, kako bi ostala zdrava, hidratizirana i sjajna unatoč vrućim temperaturama i intenzivnom suncu.

Zaštita kose u ljetnim mjesecima

  • Hidratizirajte kosu

Ljetne vrućine mogu isušiti vašu kosu, čineći je suhom i lomljivom. Koristite hidratantne šampone, regeneratore i maske za kosu kako biste održali razinu vlage. Također, pokušajte povećati unos vode tijekom ljetnih mjeseci kako biste hidratizirali kosu iznutra.

  • Zaštita od sunca

Kao što koristite kremu za sunčanje za zaštitu kože, tako biste trebali koristiti proizvode za kosu s UV zaštitom. Ti proizvodi mogu biti u obliku sprejeva, seruma ili krema i stvorit će zaštitni sloj oko vlasi kose, štiteći je od štetnog UV zračenja.

  • Izbjegavajte toplinsko stiliziranje

Tijekom ljetnih mjeseci, pokušajte smanjiti korištenje toplinskih alata kao što su pegle za kosu, uvijači ili sušila za kosu. To može dodatno isušiti kosu. Pustite kosu da se prirodno osuši kad god je to moguće.

  • Zaštita prilikom kupanja

Ako plivate u moru ili bazenu, sol i klor mogu oštetiti kosu. Prije kupanja, navlažite kosu čistom vodom ili koristite ulje za kosu. Također možete koristiti kape za kupanje kako biste zaštitili kosu.

  • Redovito šišanje

Ljeti kosa može biti posebno osjetljiva na ispucane vrhove. Redovito šišanje može spriječiti daljnje oštećenje kose i održati je zdravom.

  • Hranjiva prehrana

Vaša prehrana može imati veliki utjecaj na zdravlje vaše kose. Uključivanje hrane bogate proteinima, omega-3 masnim kiselinama, vitaminima i mineralima pomoći će vam održati kosu zdravom tijekom ljeta.

Ljeto je divno godišnje doba, ali donosi i izazove za njegu kose. Primjena ovih savjeta pomoći će vam zaštititi kosu od ljetnih izazova i održati je zdravom, sjajnom i lijepom. No, ako se suočavate s teškoćama u njezi kose tijekom ljeta ili vam je potrebna profesionalna pomoć, frizerski studio V&M na adresi Vladimira Nazora 3 u Zagrebu uvijek je tu za vas. Naši stručnjaci za kosu rado će vam pomoći s prilagođenim tretmanima i savjetima za njegu kose kako bi vaša kosa ostala zdrava i lijepa kroz cijelo ljeto. Pravilna briga o kosi nije samo pitanje ljepote - to je i odraz brige o sebi i svom zdravlju. Uživajte u ljetnim mjesecima s potpunim samopouzdanjem, znajući da ste poduzeli sve potrebne korake za zaštitu svoje kose. Dodatne informacije o frizerskom studiju potražite na FB profilu.


OCIJENI