OCIJENI

Akupresura

Frane Petrića 3, 10000 Zagreb

Jedinstvena akupresurno miofascijalna masaža: vrhunska terapija za bolove vezane uz kralježnicu, stres i iscrpljenost te relaksacija za cijelo tijelo i mental

Ublažavanje bolova na prirodan način: Kako akupresura i energetska masaža donose olakšanje

Objavljeno: 26.9.2023. 22:38

U današnjem svijetu u kojem se često oslanjamo na lijekove i konvencionalne medicinske metode, postoji sve veće zanimanje za prirodne načine ublažavanja bolova. Jedan od tih načina je akupresura, drevna tehnika koja potječe iz kineske tradicionalne medicine, dok druga metoda koja sve više dobiva na popularnosti je energetska masaža.

Ove tehnike se temelje na ideji da je tijelo energetski sustav u kojem su protoci energije povezani s fizičkim, emocionalnim i mentalnim stanjem osobe. U ovom članku istražujemo kako akupresura i energetska masaža mogu pružiti olakšanje od bolova na prirodan način.

Što je akupresura i kako djeluje na naše tijelo?

Akupresura je tehnika koja uključuje pritisak na određene točke tijela kako bi se stimulirali energetski kanali, poznati kao meridijani. Prema kineskoj tradicionalnoj medicini, blokada ili neravnoteža u protoku energije kroz meridijane može dovesti do fizičkih i emocionalnih problema, uključujući bolove. Kroz pravilno primijenjen pritisak na određene točke na tijelu, akupresura može pomoći u oslobađanju blokada i vraćanju ravnoteže u energetskom sustavu.

Studije su pokazale da akupresura može biti učinkovita u ublažavanju različitih vrsta bolova, uključujući glavobolje, bolove u leđima, bolove u mišićima i artritične bolove. Ova tehnika također može pomoći u smanjenju napetosti i stresa, poboljšanju cirkulacije i poticanju općeg osjećaja blagostanja.

Što je energetska masaža i koje su njene koristi?

Energetska masaža je tehnika koja kombinira elemente klasične masaže s idejama o energetskom tijelu i protocima energije. Ova vrsta masaže ima za cilj oslobađanje blokada i poticanje slobodnog protoka energije kroz tijelo. Terapeut koristi različite tehnike pritiska, istezanja i masaže kako bi uspostavio ravnotežu i stimulirao energetske centre tijela.

Energetska masaža može biti korisna u ublažavanju bolova i nelagode uzrokovanih napetošću mišića, stresom i lošim držanjem tijela. Tijekom masaže, terapeut može pritisnuti određene točke na tijelu kako bi potaknuo protok energije i oslobodio napetost. Ova tehnika također može potaknuti oslobađanje endorfina, prirodnih analgetika koji pomažu u smanjenju boli i poticanju osjećaja opuštenosti.

Akupresura i energetska masaža su tehnike koje se temelje na ideji o povezanosti tijela i uma te protocima energije kroz tijelo. Ako želite isprobati prirodne načine ublažavanja bolova, akupresura i energetska masaža mogu biti vrijedne opcije koje treba istražiti pod vodstvom stručnog terapeuta.

U centru Akupresura možete iskusiti blagodati akupresure i energetske masaže za potpuno oslobađanje od bolova, stresa i napetosti. Naš cilj je unaprijediti kvalitetu života i postići unutarnju ravnotežu vašeg tijela i uma. Za više informacija o nama posjetite i našu web stranicu.


OCIJENI