OCIJENI

Koje su prednosti WIBERGovih dodataka u mesnoj industriji?

Objavljeno: 28.7.2022. 20:42

Nabava lokalnih sirovina oduvijek je bila imperativ bez obzira na vrstu industrije hrane. Važnost istoga prepoznala je tvrtka TTR KOLOVRAT koja je osnovana davne 1990. godine s idejom da se kroz saznanja o proizvodnom procesu mesnih prerađevina, postigne maksimalna tehničko-tehnološka racionalizacija. 

Ova jedinstvena tvrtka nudi širok izbor WIBERGovih visoko učinkovitih dodataka koji omogućuju optimizaciju proizvodnog procesa, a time i smanjivanje troškova u proizvodnji mesa.

U nastavku vam donosimo tajne njihove 2 začinske mješavine koje su gotovo pa nezaobilazne u proizvodnji mesnih prerađevina:

1. Quick Salami

Quick Salami je inovativna začinska mješavina koja pomaže brzu proizvodnju trajnih kobasica pa su one već nakon otprilike tjedan dana sa svojom konzistencijom usporedive s uobičajenim salamama izrađenim na konvencionalan način.

Prednosti proizvoda su: 

  • brzo vrijeme procesa fermentacije

  • smanjeni troškovi proizvodnje/skladištenja 

  • konkurentnost proizvoda u tržišnom natjecanju sa sličnim proizvodima

Korištenjem Quick Salami mješavine proizvod je spreman za prodaju za oko 10 dana, dok je gubitak težine koji se događa prilikom sušenja iznosi 8-12%.

2. Rovolution®

Ova začinska mješavina omogućuje proizvodnju fermentiranih kobasica bez sušenja tj. bez klima komore, bez dimljenja i bez gubitka težine.

Korištenjem Rovolution® mješavine proizvod je spreman za prodaju u samo tri dana s tipičnim okusom trajne kobasice. Ova mješavina je najbolja za primjenu u nepropusnim ovicima te omogućava uštedu troškova, smanjuje onečišćenje zraka i vode, te zahtijeva manje kontrole i održavanja.

Isto tako, ovisno o specifičnosti mesnih proizvoda postoje razne vrste WIBERGovih začina koje su pogodne za različite kategorije, među kojima su najčešće:

  • polutrajne kobasice

  • trajne kobasice

  • paštete, želei, krvavice

  • trajni suhomesnati proizvodi

  • kuhane šunke i polutrajni suhomesnati proizvodi

Aditivi, začinska sredstva, konzervansi

Dodaci mesnim proizvodima (obično ih prate oznake E-brojevima) kojima se poboljšava boja, okus, miris, održivost i sprečava kvarenje proizvoda od mesa. Primjena im je ograničena Pravilnikom o prehrambenim aditivima i strogo se kontroliraju količine koje se dodaju u proizvod. 

U granicama prosječnog konzumiranja su dozvoljeni aditivi sigurni pri konzumiranju prehrambenih proizvoda pa tako i onih izrađenih od mesa. 

WIBERGovih visoko učinkoviti dodaci mesnim proizvodima certificirani su i u potpunosti sigurni, stoga ne čudi da su upravo ovi proizvodi postali sinonim za kvalitetu i sigurnost u mesnoj industriji.

Bez obzira, bavite li se profesionalno proizvodnjom mesnih prerađevina ili se tek želite okušati u tom području, kontaktirajte TTR KOLOVRAT distributere za WIBERG začine. Na njihovoj web stranici pronaći ćete velik izbor različitih proizvoda koji će zadovoljiti i najstrože kriterije u proizvodnji mesa, a pronaći ih možete u Zagrebu na adresi: Cebini 7/1.  

OCIJENI