OCIJENI

Kako potaknuti rast kose?

Objavljeno: 17.11.2021. 14:01

Gubitak kose ili njezino slabljenje briga je mnogih ljudi. Djelomično je to uvjetovano genetikom, spolom, godinama ili hranom. Ono što također određuje stanje naše kose i njezino opadanje jest godišnje doba čije specifičnosti drugačije utječu na kosu, kao što su ti proizvodi koje koristimo. Stoga je potrebno točno adresirati potrebe i probleme kose te joj dati adekvatnu njegu kako bi potaknuli njezin rast. Adekvatna njega uvelike ovisi o kvaliteti proizvoda. 

Piling

Zasigurno znate da postoje pilinzi za tijelo i za lice, međutim jeste li znali za postojanje pilinga koji je isključivo za vaše vlasište? Primarno su dizajnirani kako bi očistili nečistoće s vlasišta kako bi vlasi lakše i zdravije rasle. Time se ujedno čisti i folikula dlake. Kevin Murphy, jedan od vodećih svjetskih brendova u proizvodima za kosu, nudi SCALP.SPA SCRUB kojeg je moguće koristiti na svim tipovima kose, od one prirodne do obojene. Njezin sastav, koji uključuje ekstrakt sjemena celera, umiruje i hidratizira vaše vlasište te rješava probleme prekomjernog izlučivanja ulja ili suhog vlasišta. SCALP.SPA SCRUB se nanosi na mokru kosu i umasirava ga se u vlasište kako bi vratio vaše vlasište u balans. 

Šampon

Izbor šampona također može potaknuti ili usporiti rast kose. Vaš šampon ne smije sadržavati štetne sastojke koji će začepiti kutikulu vlasišta, stoga preporučujemo da gravitirate prirodnim sastavima. Također, obratite pozornost na boju vaše kose jer ovisno o boji ovisi i proizvodi koji će vam odgovarati. Primjerice, ukoliko ste plavuša ili je vaša kosa sijeda, jedan od prirodnih i kvalitetnih šampona je BLONDE.ANGEL.WASH, proizvođača Kevina Murphya. To je šampon za svakodnevnu uporabu, ne sadrži ni sulfate ni parabene, obiluje esencijalnim masnim kiselinama te tako doprinosi elastičnosti kože. Isto tako omogućava da kosa zadrži vlagu koja sprječava pucanje i ispadanje kose (kosa često ostaje bez vlage u sebi kada ju se isušuje tretmanima koji uključuju izbjeljivanje kose). Šampon ne začepljuje folikule te štiti vlasi od vanjskih utjecaja koji mogu dovesti do njezinog ispadanja. Takvi šamponi dugoročno doprinose zdravlju vašeg vlasišta i time dovode do rasta kose. 

Regeneratori i maske

Regeneratori i maske obnavljaju, jačaju i hidratiziraju vašu kosu tako da ostane zdrava. Ovisno o tipu kose birate regenerator i masku ili možete odabrati masku koja je pogodna za sve tipove kose (kao što je MIRACLE HAIR MASKA od ELEVEN Australia). MIRACLE HAIR MASKA bogata je antioksidansima što je važno za jačanje folikule dlake. Ulje slatkog badema smanjuje suhoću vlasišta, a ekstrakt lista ružmarina i bijele murve sprječavaju gubitak kose. Pronaći masku koja je zaista kvalitetna za vašu sadašnju i buduću kosu zaista može učiniti značajnu razliku. 

Ako ste potaknuti ovim člankom, odlučili potaknuti rast vaše kose, visokokvalitetne proizvode za njegu vaše kose možete pronaći u FABULA DE FORMA d.o.o. koji su ovlašteni distributeri marke Kevin Murphy, ELEVEN Australia, Revlon Professional, Olaplex i drugih kozmetičkih brendova koji odišu kvalitetom. FABULA DE FORMA d.o.o. je ujedno i frizerski-beauty centar koji su upravo korištenjem proizvoda ovih brendova uvidjeli njihovu kvalitetu za vašu kosu.  


OCIJENI