OCIJENI

Kombi drenaža trbuha

Objavljeno: 20.6.2023. 9:14

Trbuh je svakako jedna od najproblematičnijih regija sa kojom se bore i muškarci i žene. Nažalost sjedilački način života, loša i neredovita prehrana usporavaju metabolizam i cirkulaciju, a samim time i eliminaciju toksina iz organizma. Zbog loše cirkulacije naš eliminacijski aparat koji se sastoji od limfnih žlijezda, kože, znojnica, mjehura i crijeva postaje sve ljeniji i sporiji.

Lošim odabirom hrane  tijelo zadržava u sebi sve više nepotrebnih masnoća i toksina koje zbog premalo kretanja sve teže eliminiramo. Dolazi do zastoja limfe, zastoja crijeva, cijeli metabolizam se usporava, a organizam je sve tromiji i nagomilava nepotrebne slojeve, odnosno salo i celulit.

Kombi drenaža: Put do zdravijeg tijela

Cilj kombi drenaže je mišić trbuha opustiti i učiniti ga izduženim i vretenastim. Ispod takvog mišića prolazi limfa i događa se zdrava cirkulacija potrebna za funkciju probavnog i reproduktivnog aparata. Kombi limfna drenaža jednako je potrebna osobama sa velikom količinom celulita koju treba izbaciti kao i utreniranim sportašima kojima su previše stisnuti mišići, pogotovo kod žena.  

Za početak klijente treba uputiti da piju što više tekućine te već nakon prve masaže imamo vidljive estetske rezultate što svakoj osobi daje volju da se dodatno potrude prehranom ubrzavati metabolizam. Potrebno je piti minimalno 1.5 l tekućine, vode i čajeva. Čajeve treba kombinirati, odnosno popiti šalicu koprive, šalicu mente - koji je odličan za detoksikaciju, čaj od kukuruzne svile, kamilicu i druge. Također, odličan detoks učinak ima skuhana kora ananasa koja se može piti tokom cijelog dana.

Razlikujemo 3 vrste celulita

Celulit se obično klasificira prema dubini na kojoj se nalazi ispod kože. Evo kako možemo opisati tri vrste celulita:

  • Dubinski celulit

Ova vrsta celulita nalazi se duboko ispod površine kože, u dubljim slojevima masnog tkiva. Zbog svoje dubine, ovaj celulit može biti teže ukloniti. Dubinski celulit često je čvršći i ima tvrđi, "narančina kora" izgled. Ova vrsta celulita može biti posebno izražena kod osoba s većim postotkom tjelesne masti.

  • Srednji celulit

Srednji celulit nalazi se u srednjim slojevima kože i masnog tkiva. Može se vidjeti golim okom kada je koža pritisnuta ili stisnuta. Ova vrsta celulita može uzrokovati neravnu, izbrazdanu teksturu kože i često je povezana s gubitkom elastičnosti kože.

  • Površinski celulit

Površinski celulit je najbliži površini kože. Obično se može vidjeti golim okom bez pritiskanja kože. Ova vrsta celulita daje koži izgled narančine kore i obično je posljedica nakupljanja masnog tkiva neposredno ispod površine kože.

Treba napomenuti da mnogi faktori, uključujući genetiku, prehranu, životni stil i hormonalne promjene, mogu utjecati na to koja će vrsta celulita biti prisutna kod osobe. Kad organizam dovedemo u balans nemasnom prehranom, tekućinom, kretanjem i kombi masažom, neizmjerno je važno klijentima obratiti pozornost na održavanje stanja u koje je doveden organizam. Svaka osoba je sklona nakupljanju celulita na različitim mjestima, no trbuh je nekako zajednička slaba točka svima.

Svaka borba protiv celulita može biti izazovna, ali s pravom strategijom i stručnim savjetima, možete postići značajne rezultate. Kombi drenaža trbuha može biti posebno korisna u poboljšanju cirkulacije i poticanju funkcije probavnog i reproduktivnog aparata, bez obzira na vašu tjelesnu građu ili razinu tjelesne aktivnosti.

Ako tražite stručne savjete i tretmane kako biste se borili protiv celulita i poboljšali svoje zdravlje i dobrobit, ne tražite dalje od kozmetičkog studija Kaja. Smješten na Horvaćanskoj cesti 156 u Zagrebu, naš studio nudi kombi drenažu trbuha, između ostalih tretmana, a naše iskusno osoblje rado će vam pomoći da pronađete najbolju strategiju za vaše specifične potrebe. Dodatne informacije potražite na FB profilu i IG profilu kozmetičkog studija.


 

 

OCIJENI