OCIJENI

Kupujete USB? Donosimo zanimljive činjenice i savjete!

Objavljeno: 14.1.2022. 10:36

USB priključna jedinica može pohraniti velike količine informacija i prenositi ih s jednog uređaja na drugi uz pomoć USB utora. Postali su iznimno popularni jer predstavljaju izuzetno jednostavno i prenosivo pohranjivanje velike količine podataka. S vremenom su u svijetu prevladali upravo USB utori (Universal Serial Bus) i time univerzalno postali dostupni svima. 

Prvi komercijalno dostupan USB flash pogon bio je "ThumbDrive", kojeg je proizvela singapurska tvrtka Trek Technology 2000. godine. Kasnije te godine IBM je izašao s vlastitim modelom, DiskOnKey.

Što sve trebate uzeti u obzir kada birate USB: 

  • Kvaliteta memorije
  • Kapacitet pohrane
  • Format čipa
  • Mogućnosti konektora
  • Ambalaža i izgled

Popularni i kvalitetni brendovi USB-a koje možete pronaći kod ovlaštenih distributera:

U Skriptarnici pronađite marke USB-a kao što su Kingston, SanDisk,  ADATA ili Transcend. Izuzetno popularni brendovi, dobre kvalitete i dugotrajnosti. Imaju izvrsne performanse za lak pristup prijenosnim računalima, stolnim računalima, monitorima i drugim digitalnim uređajima. Omogućuju brz prijenos i praktično pohranjivanje dokumenata, glazbe, videa i ostalog. Pored toga, imaju praktičan dizajn i moderne boje što ih čini  idealnima za svakodnevnu upotrebu na poslu, kod kuće, u školi ili gdje god trebate ponijeti svoje podatke. Dostupni su u  kapacitetima od 16 GB do 1TB.

Za sva dodatna pitanja, na raspolaganju su vam djelatnici Skriptarnice koji će vam rado pomoći kod kupovine. Posjetite ih na adresi Unska 3 u Zagrebu (zgrada FER-a). 


OCIJENI