OCIJENI

Nedostatak jednog ili više zuba?

Objavljeno: 13.11.2018. 18:53

Nedostatak jednog ili više zuba?

Nedostatak jednog ili više zuba, proteza koja ne leži na svom mjestu? Dentalni implantati su logičan izbor u suvrememnoj stomatologiji. Dentalni implantati su titanski nadomjesci kojima se nadoknađuje gubitak jednog ili svih zuba, stabiliziraju proteze, vraćaju narušenu funkciju i estetiku te poboljšavaju kvalitetu života i vraćaju osmijeh.

Zašto mi?

Implanto-protetski dental centar inDent vodi dr.dent.med. Davor Blaić, specijalist stomatološke protetike, koji se kontinuirano usavršava na domaćim i inozemnim seminarima i kongresima.

Kod nas možete obaviti specijalistički pregled i terapiju iz područja oralne kirurgije, implantologije, ortodoncije i parodontologije, tako da uz individualni pristup pacijent dobiva kompletnu stomatološku dijagnostiku i plan terapije s najboljim rješenjima.

Tretmane obavljamo prema najvišim standardima, potpuno bezbolno, a suvremena tehnologija i materijali visoke kvalitete uz stručno i iskusno osoblje omogućuje nam da vam ponudimo vrhunsku uslugu na području: protetike, implantologije, oralne kirurgije, ortodoncije, parodontologije, estetske, opće i dječje stomatologije.U inDentu je sve podređeno pacijentu i naše vrijeme prilagođavamo Vašim potrebama. Nudimo različite usluge poput izrade:

1. Krunice
Protetska krunica, jedna je od najefektnijih mogućnosti prekrivanja svakog većeg oštećenja ili traume zuba koji zahtijeva estetsku i funkcionalnu rekonstrukciju. Krunice se izrađuju od vrhunske keramike na metalnoj bazi ili bez metalne baze, a zahvaljujući preciznosti izradbe zubi izgledaju potpuno prirodno.

2. Mostovi
Protetski nadomjesci, mostovi, izrađuju se kad nedostaje jedan ili veći broj zubi ako su preostali zubi raspoređeni tako da mogu služiti kao nosači mosta. Mostovi su izrađeni od vrhunske keramike i fiksno cementirani u ustima, a razlikujemo metalno-keramički most i bezmetalni most Zirconia.

3. Totalne proteze
Totalne proteze služe kao nadomjestak kod potpune bezubosti, a pomažu pri žvakanju i hranjenju, govoru, pridržavaju muskulaturu lica i vraćaju pacijentu osmijeh.

4. Djelomične proteze
Parcijalne, djelomične proteze izrađuju se uglavnom od metala wironita i akrilata. Primjenjuju se u slučajevima gdje je došlo do djelomičnoga gubitka zubi, no zbog rasporeda preostalih zubi ne postoji mogućnost izradbe fiksnog nadomjestka.

5. Inlay, onlay, overlay
Inlay, onlay, overlay estetski su nadomjesci, a primjenjuju se u slučajevima nešto većeg oštećenja zubne krune, gdje nema dovoljno zubnog tkiva za izradbu kompozitnog ispuna, a samo oštećenje zuba nije toliko veliko da zahtijeva izradbu zubne krunice.

6. Implantati
Dentalnim implantatom nadomješta se jedan ili više zubi koji nedostaju. Mogu se ugraditi u gornju i donju čeljust, te tako zamjenjuju korijen zuba koji nedostaje i služe kao nosači za budući protetski rad (krunice, mostove ili proteze na implantatima). Postupak je potpuno bezbolan i izvodi se najčešće u dvije faze: ugradnja implantata u kost i prekrivanje sluznicom, a nakon razdoblja cijeljenja (3 – 6 mjeseci) stavlja se vanjski protetski dio, krunica, most ili proteza.

OCIJENI