OCIJENI
Adresa: Ulica Ivana Broza 30
10000 Zagreb
Telefon:
097 6357 769 097 6357 ... - Klikni za broj
Mobitel:
Telefon:
Telefon:
Email: Kontakt podaci

Radno vrijeme

:
pon-pet: 08:00 - 16:00h
Djelatnosti: Električar, Elektroinstalacije - ugradnja
Ključne riječi: Solarne fotonaponske elektrane, portafonija, vatrodojava, rampe i parkirališni sustavi, elektroinstalacija i montažerski radovi, gromobrani i uzemljenja, portafonija i kućna automatika, računalne i telekomunikacijske mreže, soboslikarski radovi, dekorativne tehnike, završni građevinski radovi, fasaderski radovi, adaptacije
Recite da ste oglas vidjeli na mojkvart.hr

SOLARNE ELEKTRANE

Sunce je najvažniji izvor energije za sve prirodne procese na planetu Zemlji. Razvoj biljnog i životinjskog svijeta ovisi o toplini dozračenoj iz Sunca, kao i mnogi procesi u prirodi, poput fotosinteze.

Suvremene metode proizvodnje energije na Zemlji koriste energiju Sunčevog zračenja.

Fotonaponski sustavi izravno koriste energiju Sunčevog zračenja za proizvodnju električne energije.

Osnova svakog fotonaponskog sustava su sunčane ćelije koji generiraju električnu struju kada se izlože izvoru svjetla. Svaka ćelija sastoji se od slojeva poluvodičkog materijala. Prilikom obasjavanja ćelije, između dvaju slojeva se stvara električno polje, te se generira električna struja, ovisno o intenzitetu svjetlosti.

Fotonaponskim sustavima za rad nije isključivo potrebna izravna komponenta Sunčevog zračenja, već oni proizvode električnu energiju i iz raspršene komponente tijekom oblačnih i kišnih dana.

Točna i pouzdana procjena Sunčevog zračenja temelji se na velikom broju podataka. Na primjer, baza podataka u SAD-a se temelji na 30-godišnjem mjernom nizu podataka o Sunčevom zračenju i meteorološkim podacima za 237 lokacija u SAD-u. Europski JRS (Joint Research Center) prikuplja i objavljuje podatke o Sunčevom zračenju za 566 lokacija u Europi. Priručnik za energetsko korištenje Sunčevog zračenja – Sunčevo zračenje na području Republike Hrvatske prikazuje podatke za 43 lokacije unutar Hrvatske.

Pročitaj cijeli tekst

Ponude i popusti ovog subjekta

Komentiraj / Ocijeni

OCIJENI
Ovaj poslovni subjekt još nema komentara, pošalji svoju ocjenu i pomozi drugima!

OCIJENI

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.
OCIJENI