OCIJENI

Što trebate znati prije upisa u autoškolu

Objavljeno: 30.6.2021. 11:55

Odlazak u autoškolu i dobivanje vozačke dozvole vrlo je važan događaj za svakoga. Naravno, kako biste stekli taj put do slobodne vožnje, potrebno je uložiti vrijeme i steći znanje u autoškoli, a što sve trebate znati prije upisa u autoškolu i o čemu savjetujemo da pomno razmislite, pronađite u nastavku članka.

Dobro proučite ponudu i raspitajte se o preporukama za odličnu autoškolu

Prije nego se upišete u odabranu autoškolu, informirajte se na internetu o kvaliteti autoškola, proučite forume i recenzije te suzite izbor na one najbolje. Također, raspitajte se preporuča li netko određenu autoškolu. Preporuke su uvijek odličan način za selekciju autoškole.
 
         

Kategorije i cjenik koji nudi autoškola

Želite li voziti motorno vozilo, motocikl s ili bez bočne prikolice, traktor ili tramvaj, proći ćete kroz različite pripreme. Prilikom polaganja vozačke dozvole u autoškoli, odabrat ćete vozačku dozvolu kategorije za vozilo za koje želite dobiti vozačku dozvolu. Kategorije su označene slovima ili kombinacijom slova i brojeva pa tako postoje kategorije AM, A1, A2, A, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, F, G, i H. Polaganjem svake kategorije stječe se vozačka dozvola za određeno vozilo, a one također imaju i zasebna pravila za polaganje. Saznajte nudi li autoškola za koju se odlučujete mogućnost polaganja kategorije koja vam odgovara!
 
         

Vozni park i mogućnosti plaćanja

Vozni park vrlo je važna karakteristika autoškole. Vozni park govori o njihovoj opremljenosti i stručnosti. Svaka autoškola će vas rado upoznati s vozilima koje ćete imati mogućnost voziti pa je dobro da provjerite odgovaraju li vam marke i tipovi njihovih automobila ili drugih vozila koje imaju u ponudi. I za kraj, razmislite o tipu plaćanja i cijenama. O cijenama ste se već vjerojatno relativno upoznali, ali obratite pažnju na to nudi li vaša autoškola određene popuste ili slično. Također, razmislite odgovara li vam više platiti iznos u gotovini, na rate ili pak karticama? Ako vam najviše odgovara platiti karticama, stupite u kontakt s autoškolom i saznajte primaju li vrtu kartice koju vi posjedujete.

I na samome završetku, upoznat ćemo vas s autoškolom Vatmar. Autoškola Vatmar poznata je po brojnim preporukama digitalnim, ali i usmenim putem. Tijekom svog dugogodišnjeg rada, u autoškoli Vatmar osposobili su nevjerojatan broj od gotovo 8000 vozača! Njihovi su suradnici predani radnici, stručno osposobljeni i stalno usavršavani na poljima vožnje. Rade u modernim uvjetima te primjenjuju suvremene tehnologije u nastavi što rezultira zadovoljnim i sigurnim polaznicima. Prilikom obuke kreće se s teoretskim dijelom, a predavanja se održavaju u jutarnjim i večernjim terminima. U ponudi nude A1, A2, A, B, B96, BE, C, CE kategoriju. Neke od njihovih posebnih pogodnosti su prilagođenost pristupa osoba s invaliditetom, vlastiti parking te blizina tramvaja i autobusa. Nazovite ih što prije i rezervirajte svoje mjesto!

OCIJENI