OCIJENI

TESTIRANJE NA HRIPAVAC U POLIKLINICI ANALIZA LAB!

1 pregleda/dan | Objavljeno: 24.04.2024. 09:10

𝗛𝗿𝗶𝗽𝗮𝘃𝗮𝗰 je respiratorna infekcija i akutna bolest dišnih puteva koju uzrokuje bakterija 𝘉𝘰𝘳𝘥𝘦𝘵𝘦𝘭𝘭𝘢 𝘱𝘦𝘳𝘵𝘶𝘴𝘴𝘪𝘴 (nešto rijeđe 𝘉𝘰𝘳𝘥𝘦𝘵𝘦𝘭𝘭𝘢 𝘱𝘢𝘳𝘢𝘱𝘦𝘳𝘵𝘶𝘴𝘴𝘪𝘴), poznat i kao kašalj s 'lajanjem' ili ‘magareći kašalj’. Hripavac je bolest dojenčadi i male djece, ali i odraslih koji su izgubili imunost.
Hripavac se prenosi kapljičnim putem. Izvor zaraze su bolesnici u kataralnom stadiju bolesti, čiji su simptomi curenje nosa, kihanje, lagani kašalj i neznatno povišena temperatura. Bolesnik je najzarazniji za okolinu tijekom prva 2 tjedna bolesti.

SIMPTOMI
Klasični hripavac ima klinički tijek u 4 stadija:
▪️ inkubacija – bez simptoma (traje 7-10 dana)
▪️ kataralni stadij – simptomi prehlade: curenje nosa, kihanje, blagi kašalj, blago povišena temperatura (traje 1-2 tjedna)
▪️ paroksizmalni stadij – napadaji kašlja nalik na lavež psa, hripanje pri udisaju, poteškoće disanja, promuklost, povraćanje sekreta (traje 1-6 tjedana)
▪️ rekonvalescentni stadij – smanjenje učestalosti napadaja kašlja (traje 2-4 tjedna)
Atipični hripavac češće se javlja u veće djece i odraslih, a simptomi su vrlo slični simptomima bronihitisa i infekcijama gornjih dišnih puteva.

𝗧𝗲𝘀𝘁𝗶𝗿𝗮𝗻𝗷𝗲 𝗻𝗮 𝗵𝗿𝗶𝗽𝗮𝘃𝗮𝗰 možete napraviti u našoj Poliklinici Analiza Lab. Nalaz je gotov isti ili drugi dan. Cijena testiranja iznosi 60 EURA.
Tu smo za Vas!

https://www.poliklinika-analizalab.hr

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI