OCIJENI

Kako postići sjajnu i bujnu kosu?

Objavljeno: 28.4.2022. 9:30

Trendovi se mijenjaju, ali sjajna i bujna kosa nikada nije izašla iz mode. Bez obzira imate li kovrčavu ili ravnu kosu, vaše opće zdravstveno stanje i način na koji njegujete svoju kosu odražavaju se kroz sjaj i volumen vaše kose. Opće je poznato da je njega kose jednako važna kao i briga o zdravlju, stoga vam donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da vaša kosa izgleda bujno i sjajno:

Obratite pažnju na proizvode koje koristite

Preduvjet zdrave i sjajne kose je pravilna rutina njege kose. Uvijek je pametno tražiti proizvode za kosu koji ne sadrže sulfate i parabene, jer je poznato da loše utječu na sjaj i čvrstoću kose. Ako niste sigurni koje preparate koristiti, raspitajte se kod stručnjaka ili proučite recenzije na internetu. Savjeti koje možete pronaći na brojnim stranicama mogu vam pomoći da odaberete onaj brend ili proizvod koji će biti idealan za vašu kosu.

Brinite o hidrataciji kose

Suhoća je jedan krivac koji vam sprječava da imate najsjajniju moguću kosu. Ako je vaša kosa nakon tuširanja zapetljana i suha, bit će ju teže češljati, a prilikom češljanja takve kose doći će do neželjenog pucanja i lomljenja vlasi – što svakako treba izbjeći. Kako biste to izbjegli, pobrinite se da je regenerator koji koristite formuliran tako da vašim pramenovima doda potrebnu hidrataciju, što će smanjiti lomljenje kose prilikom češljanja te ujedno doprinijeti savršenom sjaju kose.

Koristite ulje za kosu

Velik broj stručnjaka preporučuje ulje za kosu iz raznih razloga. Dva najčešća razloga za korištenje ulja za kosu su postizanje savršenih kovrča i sjaja kose. Ulje za kosu možete koristiti na dva načina, ovisno o tipu vaše kose, teksturi i razini ulja. Ulje možete koristiti nakon što osušite kosu ručnikom kako bi se vaša kosa osušila na zraku ili glatko oblikovala, ili kao završni sloj nakon što osušite kosu fenom kako biste ju stilizirali. Budući da postoji pregršt opcija, isprobajte različite formule dok ne pronađete onu koja će vam pomoći da postignete željeni efekt.

Koristite tretmane koji hrane kosu

Jednom ili dvaput tjedno, počastite svoju kosu maskom ili nekim drugim tretmanom koji će nahraniti vašu kosu te joj dati sjaj i volumen. Postoje velik broj opcija različitih hranjivih maski za kosu koje možete kupiti gotove u dućanu, ili ih možete sami umiješati s potpuno prirodnim sastojcima. Ovisno o vašim željama odaberite neku od brojnih opcija koje vam se nudi.

Iako vam svi ovi savjeti mogu uvelike pomoći da vratite svojoj kosi sjaj i volumen, najbolje je obratiti se stručnjacima za pomoć. Vrhunski stručnjaci za sve tipove kose nalaze se u Frizerskom salonu NIKOLINA te će vas rado savjetovati sukladno stanju i karakteristikama vaše kose. Isto tako, osim usluga šišanja, frizura i bojanja kose nude i brojne druge tretmane koji će vašoj kosi vratiti izgubljeni sjaj i volumen, o čemu više možete saznati na FB profilu.

Zato nemojte previše čekati, već rezervirajte svoj termin u Frizerskom salonu Nikolina već danas! 

OCIJENI