OCIJENI

Individualan pristup korisnicima staračkog doma – sve što morate znati!

Objavljeno: 25.7.2022. 6:59

Svaka osoba ima poseban set želja i potreba koje je potrebno zadovoljiti, posebno u starijoj dobi. Mnoge kulture izrazito cijene svoju stariju populaciju da čak imaju posebne prefikse ili termine kako bi im izrazili veće poštovanje nego drugim članovima društva. Cijenjeni zbog svoje mudrosti, znanja i iskustva, a voljeni zbog svega što nama osobno predstavljaju – želimo im samo najbolju njegu i skrb kada dođu u stariju dob.


Što to znači kada govorimo o individualnom pristupu korisnicima u staračkom domu?


Svaki član doma mora biti cijenjen i njegove individualne potrebe moraju biti zadovoljene. Nismo svi isti – neki ljudi su više kreativni koji vole slikati, neki vole boraviti vrijeme u prirodi, dok neki vole kratiti svoje vrijeme kartajući s prijateljima. Također, neki članovi preferiraju udobnost svoje sobe gdje mogu uživati u televizijskom sadržaju ili čitati knjigu u miru. Svaki dobar starački dom mora nuditi niz različitih aktivnosti kako bi njegovi korisnici pronašli nešto za sebe.


Osoblje kojemu je stalo da vašeg zdravlja/zdravlja vaših najmilijih.


Zaposlenici doma nisu obični radnici – oni su zamjenska obitelj svakom korisniku. Oni su tu da budete sigurni kako je prikladna skrb za svakog umirovljenika ostvarena. Brinu se o zdravlju, prehrani, ali i o slobodnom vremenu kako bi ga što bolje organizirali osluškujući želje svojih korisnika. Dovoljan broj zaposlenih garantira kako će svaki član dobiti tretman koji zaslužuje i koji mu je potreban.


Adekvatna zdravstvena skrb


Starije osobe podložnije su bolestima stoga je individualni pristup njihovom zdravlju najbolji. Nakon proučavanja zdravstvenih potreba pojedinca, kao što je primjerice specijalizirana prehrana, starački dom poduzima sve kako bi očuvao zdravlje. Redoviti pregledi liječnika, ugovori sa specijalistima, ali i briga oko kretanja i hrane – dugotrajno će pozitivno utjecati na pojedince.


Svi ovi kriteriji zadovoljeni su u domu za starije i nemoćne osobe TIHA DOB. Njihov izrazito specijaliziran i individualan pristup, svakom korisniku će pomoći da se osjeća dobro, sigurno i ugodno u njihovim prostorima. TIHA DOB ima tim medicinskih sestara i njegovateljica koje će brinuti o svakom aspektu vašeg zdravlja – paziti na vašu prehranu, u suradnji s vanjskim doktorima primjenjivati adekvatnu terapiju (bilo da je to kretanje po naredbi fizioterapeuta ili pijenje tableta). Za sve one koji vole aktivnosti imaju različite radionice, proslave, večeri Binga ili razne društvene igre koje krate vrijeme i zabavljaju korisnike. 

OCIJENI