OCIJENI

Zašto volimo teletinu pod pekom?

Objavljeno: 14.7.2020. 7:42

Izvrsna ideja za iskusne gurmane su jela pečena ispod peke jer predstavljaju vrhunsku deliciju, a evo i zašto! Bilo proljeće, ljeto ili jesen –  dobro društvo i priroda uvijek dobro dođu. Okupljanje na otvorenom je čest način provođenja slobodnog vremena, a najbolji je provod onaj uz dobru hranu.

Ponekad se dobro vratiti tradicionalnim načinima spremanja jela jer mogu pružiti posve drugačije iskustvo okusa. Pečenje jela ispod peke omogućuje hrani da se peče i kuha u svojim sokovima što čini kvalitetnu termičku obradu i obogaćenje okusa i mirisa.

Postoje mali trikovi koji dobru peku mogu učiniti izvrsnom pekom. Primjerice, dobro je sa strane tijekom pečenja održavati rezervni žar koji se na peku stavlja naknadno tako da se cijelo vrijeme može održati dobra temperatura. Također, mora se razmišljati i o drvima koja se koriste. Tajna dobrih specijaliteta ispod peke je, između ostalog, i u žaru koji se dobije od kvalitetnog drva poput bukve i graba. Takva drva mogu zadržati optimalnu temperaturu duže vremena koja je idealna za pripremu peke. Dugo pečenje i kuhanje znači da će meso biti sočno i mekano. Na ovaj način se sokovi reduciraju i obogaćuju okus. Zato je dobro držati peku pod žarom barem dva ili dva i pol sata.

Zašto izabrati teletinu za pripremu peke?

U usporedbi s pilećim ili goveđim mesom, teleće meso ima niski kalorijski sadržaj, ali veliku nutritivnu vrijednost. Također, mnogi liječnici predlažu da teletinu upotrebljavamo češće u svojim obrocima s obzirom na izrazito bogati nutritivni sastav. Gotova jela od telećeg mesa su ukusna i zdrava jer meso zadržava sve potrebne tvari, čak i nakon termičke obrade pod visokom temperaturom.

Teletina iziskuje laganiju obradu jer je mlađe meso. Peka nudi idealan oblik termičke obrade gdje se može izbjeći presušivanje telećeg mesa.

Teletinu ispod peke sada možete dobiti u sklopu svakodnevnog menija u Gostionici Palfi. Ova zagrebačka gostionica smještena na Zagrebačkoj cesti 225 nudi gastronomsko bogatstvo cijele Hrvatske, kao i uvijek kvalitetna i svježa jela. Ako vam se danas baš i ne jede teletina pod pekom, izbor su i izvrsni teleći ražnjići obrađeni na drvenom ugljenu. Rezervirajte svoj stol i uvjerite se sami u vrhunsku ponudu ovog restorana.

OCIJENI