OCIJENI

Što čini vrhunsku teletinu pod pekom?

Objavljeno: 7.9.2021. 16:29

Ne postoji loš povod za provođenje vremena uz prijatelje i vrhunsku hranu, zar ne? A kada je riječ o vrhunskoj hrani, složit ćemo se da nema boljeg od teletine pod pekom! Gostionica Palfi nudi najbolju teletinu u gradu, a zašto je Palfi ekipa prvak kada je teletina pod pekom u pitanju otkrivamo u nastavku.

Najkvalitetnije meso

Prije svega, teletina je odličan izbor za sve istinske gurmane, ali i za one koji paze na prehranu. Preporučuju je brojni nutricionisti zbog njezine izuzetne nutritivne vrijednosti, a vrlo niske kaloričnosti. Osim toga, o okusu teletine ne moramo ni govoriti, a rijetko tko bi se radije odlučio za npr. svinjetinu ili piletinu. Nažalost, kod većine se ne nalazi dovoljno često na tjednom jelovniku, ali nikada nije kasno za promjene! Gostionica Palfi u svojoj ponudi ima samo vrhunske komade telećeg mesa, a tu ćete kvalitetu itekako osjetiti.

Tradicionalni način spremanja

Vrlo važan je i način pripreme jela kako bi ono dobilo svoj pravi okus i zadržalo sočnost. Tradicionalni način spremanja teletine pod pekom izuzetno je vrijedan način jer se tako najviše očuvaju prirodni sokovi ovog specijalnog mesa koje se kasnije doslovno topi u ustima. Spremanje hrane pod pekom pak i nije tako jednostavan zadatak, ali vrhunski su kuhari gostionice Palfi ovakav način pripreme usavršili do najvišega nivoa!

Pravo drvo

Odabir pravog drveta za peku uopće nije zanemariv zadatak. Bitno je da se teletina priprema na laganoj vatri dva do dva i pol sata kako ne bi bila suha. Važno je da se polagano ispeče iz svih svojih kutova, a rezultat će biti prekrasni komadi mesa koji će mirisati po drvetu na specijalan način. Grab i bukva idealna su drva za pripremu hrane pod pekom jer mogu dugo izgarati, a njihov se žar može naknadno staviti na peku kako bi svaki dio mesa zadržao optimalnu temperaturu. I za kraj – što prije rezervirajte svoj termin u Gostionici Palfi, a mi vam želimo dobar tek!

Foto: Unsplah

OCIJENI