OCIJENI

Zašto je važno redovito čistiti i servisirati bojler?

Objavljeno: 27.5.2022. 11:06

Pri kupnji bojlera važno je imati na umu kako ovaj uređaj zahtijeva redovito održavanje. Bojler je u kućanstvu često zanemaren uređaj, što znači da ga se uglavnom ne održava pravilno. Tek kad nastupi ozbiljniji kvar, poziva se majstor, no tada već može biti prekasno. 

Donosimo vam nekoliko razloga zbog kojih je važno redovito servisirati i čistiti bojler:

  1. Izbjegavanje većih kvarova 

Redovito održavanje i čišćenje bojlera omogućit će da vaš bojler ispravno radi, a potencijalni kvarovi mogu biti otklonjeni čim nastanu. U protivnom, ako ignorirate znakove da s vašim bojlerom nešto nije u redu ili ih jednostavno niste primijetili, manji će se kvar razviti u puno veći problem kojeg će biti teško popraviti.

  1. Ekonomičnost

Da, redoviti servis bojlera definitivno košta. No, nenadani veliki popravci ili u krajnjem slučaju kupnja novog bojlera, jer je starog nemoguće popraviti, košta više. Redoviti servis bojlera zapravo će vam uštedjeti novac i poštedjeti vas kupnje novog bojlera još neko vrijeme.

  1. Zdravlje i sigurnost 

Kvarovi na bojleru mogu biti vrlo opasni, pogotovo ako se radi o plinskom bojleru. U nekim slučajevima može doći do pregrijavanja koje rezultira eksplozijom ili do trovanja ugljičnim monoksidom. Nemojte se kockati sa zdravljem, servisirajte svoj bojler na vrijeme! 

  1. Produžite vijek vašeg bojlera

Redovito održavanje bojlera svakako će produžiti njegovo trajanje. Kada se bojler redovito čisti i kad se kvarovi otklanjaju na vrijeme, bojler radi ispravno i pouzdan je za korištenje mnogo duže, nego u slučajevima neredovitog servisa.

Potrebno je naglasiti kako čišćenje i popravke bojlera ne biste trebali obavljati sami. Možda mislite kako znate sami riješiti problem, ali kvar je često kompliciraniji nego što se na prvu čini. Kada se radi o redovitom održavanju, ono također mora biti odrađeno profesionalno, prvenstveno zbog vaše sigurnosti i sigurnosti vaše obitelji. U radu bojlera prisutne su struja i voda, kao i plin, a s takvim stvarima se ne bi trebala baviti nestručna osoba. Olakšajte si i pozovite profesionalce!

S-San Servis ima dugogodišnje iskustvo u servisiranju bojlera različitih proizvođača. Nudimo vam pouzdanu, brzu i profesionalnu uslugu. Na web stranici možete direktno naručiti naš dolazak u vaš dom i servis i čišćenje bojlera. Nakon što odradimo svoj posao moći ćete biti sigurni kako je vaš bojler ispravan i potpuno siguran za korištenje.

OCIJENI