OCIJENI

Savjeti za odabir boje zidova

Objavljeno: 25.4.2022. 13:28

U današnjim suvremenim domovima boja se koristi za definiranje interijera i stvaranje žarišnih točaka u sobama kojima manjka. Ponekad može biti teško odabrati savršenu nijansu boje, stoga vam u nastavku donosimo nekoliko savjeta kako svoj dom osvježiti te ga ujedno učiniti vizualno atraktivnijim.

1. Odaberite boju koja je u skladu s postojećim namještajem

Započnite odabirom tri boje iz postojećih objekata u vašem domu. Npr. odaberite boju s malih jastuka s kauča ili boju ormara ili bilo kojeg drugog predmeta koji vam je drag. Tako možete odabrati boju za jedan zid koji želite naglasiti ili pak obojiti cijelu sobu u odabranu boju. No imajte na umu da odabrana boja odgovara vašem ukusu, ali i prostoru.

2. Uskladite boju s ugođajem kojeg želite postići

Ako volite skandinavski stil i minimalizam bijela boja te druge svijetle nijanse savršen su izbor. No, ako volite razigrane i vesele prostore odlučite se za neku razigranu nijansu ili umirujuće pastelne boje. Također, ako preferirate žarke boje razmislite želite li baš sve zidove prostorije u toj boji. Odabirom žarke boje za samo jedan zid prostorije možete stvoriti fokalnu točku koja će plijeniti pažnju.

3. Razmotrite neku od nijansi bijele boje

Bijela boja je klasičan izbor kojim nikada ne možete pogriješiti. Međutim, ako se unaprijed odlučili za bijelu boju zidova, valja razmisliti o nijansama. Postoji velik izbor različitih nijansi bijele boje s toplim -  žutim, hrđavim, ružičastim ili smećkastim podtonovima jednako kao i nijanse s hladnijom, zelenim, plavim ili sivim nijansama. U svakom slučaju bijele toplije boje poželjno je koristiti u sobama bez puno prirodnog svjetla ili kako bi veći prostori izgledali ugodnije. Nasuprot tome, hladna bijela boja može pomoći u otvaranju prostora.

4. Obratite pažnju na odabir kvalitete boje

Nisu sve boje jednako kvalitetne. Odabirom boje za zidove koje prate suvremene standarde omogućit će vam estetiku kakvu vaš dom zaslužuje.

Neovisno o nijansi i podtonu boje koju želite JUB i Svjetlost Lužani boje dokazale su se kao jedne od najboljih. Ove boje odlikuje odlična pokrivnost te su pogodne za sve površine. Valja napomenuti da postoji i velik izbor JUB perivih boja, kao što su JUPOL Strong i JUPOL Gold, s kojih se vrlo lako odstranjuju mrlje s minimalnim smanjenjem debljine filma boje i minimalnim oštećenjima boje. Isto tako sve njihove boje karakterizira sposobnost premaza za propuštanje vodene pare. Proizvodi iz obitelji JUPOL su dobro paropropusni, odnosno to su boje koje dobro “dišu”. Ovisno o vašim preferencijama možete birati i količina sjaja, pa tako postoje brojne nijanse od mat do boja s visokim sjajem.

JUB boje te boje Svjetlost Lužani jednako kao i velik izbor drugog građevinskog materijala možete pronaći u tvrtki SVE-PROM d.o.o. koja se nalazi na adresi Trg Svetog Šimuna 1, Zagreb. SVE–PROM d.o.o. osnovan je 1992. godine, a bavi se maloprodajom i veleprodajom boja i lakova, vijčane robe, elektromaterijala te ostalog građevinskog materijala. Više o njihovoj bogatoj ponudi možete saznati na web stranici.


OCIJENI