OCIJENI

Generalno uređenje motora

Objavljeno: 23.1.2018. 11:10

Generalno uređenje motora postupak je u kojem se detaljno čisti motor automobila. Iako se u današnje vrijeme zbog skuplje cijene rijetko stranke odlučuju na ovaj postupak, ovo je jedini sigurni način da trajno oživite Vaš motor. Pogotovo kod rabljenih automobila veće životne dobi.Generalno uređenje mtora zapravo uključuje generalku motora u kojem se mijenjaju svi pokretljivi dijelovi motora. Posebice se ovakav oblik servisa preporuča u situacijama kada:

  • Prekomjerno trošenje ulja zbog istrošenosti cilindara, klipova
  • Otežano paljenje motora
  • Slabija snaga
  • Manjak kompresije
  • Problem sa zupčastim remenom
  • Prilikom generalnog čiščenja motora potrebno je motor skroz izvaditi iz vozila. Nakon pregleda motora rade se sva dodatna mjerenja. Skida se glava motora te se na njoj mijenjaju svi dijelovi koji su neispravni. Nakon pregleda glave radi se strojna obrada radilice te se nakon toga ista ponovno mjeri kako bi se odabrali odgovarajući ležajevi.
Nakon što se uredi blok i glava ugrađuje se nova vodena pumpa, termostat, teroprekidač, set kvačila te zupčasti remen ili lanac. Naravno, detaljni servis ovisi o stanju svakog vozila pojedinačno.  Kod turbo diesel motora prema potrebi radi se i servis turbopunjača te obavezan servis pumpe goriva(bosch pumpa). U motor se stavlja novo ulje te sve tekučine i filteri. Kao takav motor se razrađuje vožnjom na nižim okretajima te nakon 1000km ide ponovna izmjena ulja i filtera ulja. Za dobivanje dobrih radnih uvjeta u strojarnici, potrebno je istražiti svoj raspored od samog početka bilo kojeg dizajna. Pozornost se mora posvetiti ventilaciji, transportnim putevima, bijegu, otvoru za održavanje i prostorom za održavanje itd. Smještajni blok obično je smješten iznad strojarnice i oboje moraju biti vrlo dobro koordinirani kako bi se stvorilo jedno logično rješenje.Detaljni raspored prostorija motora s indeksom strojeva i opreme mora biti dio dizajna ugovora. Želite li svom limenom ljubimcu pružiti servis obratite se stručno timu radionice Čukman na adresi Ježdovečka 1c, koja je specijalizirana za sve vrste popravaka glave motora uključujući program motor kotača, osobni i teretni program, glave motora željeznice, brodske glave motora te glave raznih strojeva i drugih motora. Također, dobivate jednogodišnje jamstvo na izvršenu uslugu.

OCIJENI