OCIJENI

Adaptacija stanova i kuća

Objavljeno: 26.6.2020. 16:58

Remodeliranje životnog prostora zna biti zahtjevan i dugotrajan posao koji odabirom lošeg poduzeća može uzrokovati veliku štetu i gubitak novca. Bitno je izabrati poduzeće kojemu možete vjerovati da će isporučiti obećanu uslugu u roku na ispravan način.

Za početak trebaju se ustanoviti odgovori na bitna pitanja:

1. Radi li se djelomična ili kompletna adaptacija stana ili kuće?
2. Koliko vremena imate na raspolaganju te koliki je budžet?


Iako je budžet najvažnija točka, vrijeme je također vrlo bitno. Adaptacija bilo kojeg prostora zahtijeva dosta vremena stoga krenite u obnovu kada imate veći dio vremena. Nakon što ste odredili vrijeme, budžet i ciljeve kreće dogovor i sami projekt počinje. Proces se sastoji od nekoliko koraka.

Prvi korak su građevinarski radovi. Ovdje se uzima u obzir vrsta adaptacije koju radite, nije isto ako se preuređuje stan, stara kuća tavan ili podrum.

Drugi korak su prozori, balkonska  vrata odnosno općenito vanjska stolarija. Dotrajala stolarija negativno utječe na prostorije i financijski je gubitak. Zbog loše izolacije dolazi do štete prilikom vremenskih nepogoda te su računi za grijanje vrlo visoki.

Treći korak prije postavljanja parketa, laminata ili keramičkih pločica je farbanje zidova. Postupak gletanja i farbanja ovisi o površini i dotrajalosti zidova. Ako su zidovi stari i neodržavani gletanje je neophodno. Nakon što su zidovi osvježeni novom bojom, sljedeći korak su parketi, laminat i keramičke pločice. Ako odlučite mijenjati raspored prostorija obavezno je mijenjanje cijevi u kuhinji i kupaonici. Ako se ne mijenjaju cijevi, nadalje se radi na podnim oblozima. Treba uložiti u podne obloge jer su oni temelj svakog doma. Parket je najizdržljivija i najkvalitetnija podna obloga.

Uz sve navedeno adaptacije prostora zahtjevna su investicija koja se na kraju isplati ako je odrađena na pravilan način. AL-PE Graditeljstvo poduzeće je koje se bavi adaptacijom stanova, kuća i poslovnih prostora u kojeg spada elektroinstalacije, vodoinstalacije, postavljanje keramike, soboslikarstvo, krečenje, malterisanje te postavljanje različitih vrsta podnih obloga. Isporučuju ugovorenu uslugu na vrijeme i sa sigurnošću prilagođavaju posao prostoru kojeg adaptiraju.

OCIJENI