OCIJENI

Važnost redovitog čišćenja lica

Objavljeno: 27.6.2022. 10:02

Pitate se zašto je toliko važno čistiti lice? Razmislite čemu je sve vaša koža izložena tijekom dana. Od šminke do znoja i čestica u okolišu, vaša se koža neizbježno suočava s mnogim vanjskim agresorima. Svakodnevno čišćenje lica uklanja svaki trag prljavštine, višak masnoće i neželjene mrtve stanice kože s lica.

Blokada kožnih folikula

Kako bi se koža zaštitila od raznih čestica, proizvodi sebum. Iako je koristan, ako ostane na koži predugo, a da se ne očisti, ili ako na koži ima previše masnoće, može se "pomiješati" s naslagama na koži. To uzrokuje proširene pore i stvara blokadu kožnih folikula. Sebum se na neki način zarobljava i bakterijama je omogućen ulazak pod kožu. Krajnji su rezultat upala, akne, mrlje i ten bez sjaja.

Dehidracija

Vlaga je vrlo važan čimbenik u održavanju zdravlja kože, a redovito čišćenje lica pomaže joj održavati odgovarajuću razinu vlage. Dehidrirana koža je gruba i naborana, a čišćenje pomaže u upravljanju pH razinama kože.

Prebrzo starenje

Zagađenje i čestice iz okoliša mogu ubrzati proces starenja, učiniti kožu izgledno starijom. Čišćenjem lica, riješit ćete se svih neželjenih čestica i potaknuti unutarnje procese koji se bore protiv starenja.

Sloj prljavštine

Bez čišćenja, vaša bi koža bila prekrivena debelim slojem prljavštine. Taj sloj može otežati aktivnim sastojicama ulazak u kožu, a time i njihovo funkcioniranje. Čišćenje će pripremiti vašu kožu za upijanje ostalih proizvoda za njegu kože koji su također vrlo važni. Pilinzi, maske, serumi i hidratantne kreme tako će moći iskoristiti svoju maksimalnu učinkovitost.

Što bi se dogodilo da prestanete čistiti lice?

Da potpuno prestanete čistiti lice, vaše pore bi se začepile što bi rezultiralo razvojem ozbiljnih akni. Koža bi također mogla doživjeti kombinaciju jakog crvenila, suhoće i iritacije zbog nedovoljne hidratacije. Konačno, vaša bi koža općenito izgledala prljavo, masno i ostarjelo. Najvjerojatnije bi razvili i ozbiljan svrbež, do te mjere da biste bili prisiljeni stalno češati lice. To može dovesti do puknuća kože koji služe kao ulazne točke za infekciju. Moral priče: pravilno čistite kožu!

Da bi Vaše lice izgledalo savršeno uz svakodnevnu njegu, potrebni su i redovni tretmani u kozmetičkom salonu. U salonu Vita Tim u Zagrebu, uz vrlo pristupačne cijene i kvalitetno, stručno osoblje, tretman će potpuno prilagoditi vašoj vrsti lica. Posjetite ih, vaše će vam lice biti zahvalno!

OCIJENI