OCIJENI

Koje su prednosti profesionalnog čišćenja i pranja odjeće i obuće?

Objavljeno: 22.8.2022. 10:27

Gotovo svi kod kuće imamo perilice rublja koje redovito koristimo. Odjeću koju svakodnevno nosimo lakše je i jednostavnije oprati kod kuće, no ponekad je profesionalno čišćenje puno bolja opcija. Mi vam donosimo 5 razloga zašto je to tako:

  1. Kemijsko čišćenje pomaže u očuvanju vaše odjeće

Nakon samog čišćenja, u kemijskoj čistionici nudi se završni tretman odjeće koji se sastoji od nanošenja tankog zaštitnog sloja na tekstil. On štiti vašu odjeću od mrlja i habanja, sprječava gužvanje, oživljava boju odjeće te poboljšava izgled materijala. Ovaj tretman vašoj odjeći vraća mekoću što je posebno vidljivo kod prirodnih materijala. Ako imate tamnu odjeću koja je s vremenom izblijedila, ovaj tretman će joj vratiti punoću boje. Ukratko, vaša će odjeća izgledati novije, očuvano i kvalitetnije.

  1. U sklopu profesionalnog čišćenja možete dobiti i uslugu impregnacije

U kemijskim čistionicama se uz uslugu čišćenja nudi i impregnacija odjeće, obuće i drugog tekstila. Impregnacija vraća odjeći i obući vodootpornost kako bi vas štitila od vlage, kiše i snijega. Uz to, ona štiti vašu odjeću od stvaranja vodenih mrlja, sprječava uvlačenje prljavštine u tekstilna vlakna, olakšava čišćenje tekstila .

  1. Kemijsko čišćenje pogodno je za osjetljive materijale

Svakodnevne odjevne predmete lako možete oprati i sami, no što je s odjećom od osjetljivih materijala? Kako ne biste slučajno uništili svoju odjeću za posebne prilike najbolje je njezino čišćenje prepustiti profesionalcima. U kemijskoj čistionici vaši će se odjevni predmeti očistiti na siguran način, posebno prilagođen svakoj vrsti materijala. Kemijsko čišćenje posebno se preporučuje za svilu, kašmir i pašminu, sintetiku poput viskoze i acetata .

  1. Profesionalno pranje idealno je za bijeli tekstil

Mrlja od crnog vina ili kave na bijelom stolnjaku, mrlje od znoja na bijeloj košulji ili haljini ne moraju biti razlog da bacite navedene predmete. Iako je kod kuće gotovo nemoguće u potpunosti ukloniti ove mrlje, u kemijskoj čistionici nudi se usluga izbjeljivanja. Izbjeljivanje vraća bijelom tekstilu prvotnu bijelu boju zbog čega će materijal izgledati kao nov. Uz to, postupak izbjeljivanja ima antibakterijsko djelovanje što pomaže i u očuvanju higijene.

  1. Uz profesionalno čišćenje vaše će cipele biti kao nove

U kemijskoj čistionici nudi se detaljno čišćenje, sušenje i dezinfekcija vaše obuće, kao i nanošenje zaštitnog sloja koji štiti obuću od prljanja. Bilo da imate tenisice u koje se tijekom ljeta uvukao neugodan miris ili čizme kojima je potrebno temeljito čišćenje i impregnacija, u kemijskoj čistionici mogu vam pomoći. Priuštite svojim cipelama profesionalno čišćenje i poslužit će vam još dugo!

U Kemijskoj čistionici Akvamarin Jarun možete dobiti sve navedene usluge. Kemijsko čišćenje, ne samo da čisti, nego i čuva vašu odjeću i obuću i produžuje joj vijek. Neka vaša odjeća i obuća izgleda kao nova uz profesionalno čišćenje! Za dodatne informacije, kontaktirajte Akvamarin kemijsku čistionicu!

http://akvamarin.hr/

OCIJENI