OCIJENI

Kvalitetne ambalaže za slastičarnice

Objavljeno: 20.1.2022. 14:54

Mnoge tvrtke ulažu mnogo vremena, truda i novca u razvoj svojih proizvoda. Iza gotovog proizvoda nalazi se naizgled beskrajna količina razmišljanja, istraživanja, planiranja i rada. Upravo zato javlja se potreba zaštite određenih proizvoda adekvatnim pakiranjem odnosno ambalažom.

Kada je riječ o slastičarskim proizvodima poput torta i kolača značaj kvalitetne ambalaže još je veći. Takvi proizvodi zahtijevaju kvalitetnu ambalažu kako bi izdržali transport i neoštećeni stigli do krajnjeg odredišta.

Zašto je važna kvalitetna ambalaža

Pakiranje čuva i štiti proizvode. Bez obzira je li riječ o odjeći, tehnologiji ili hrani svaki proizvod zahtijeva određenu ambalažu. Kada govorimo o prehrambenim proizvodima poput slastica adekvatna ambalaža pruža odgovarajuće utočište tijekom transporta i skladištenja koje smanjuje vjerojatnost kvarenja ili uništenja.

Pomno odabrana i pravilno korištena ambalaža pomaže u zaštiti od:

  • Oštećenja uzrokovana padom, prignječenjem, sudarom ili vibracijom
  • Utjecaja okoline kao što su temperatura, vlaga, svjetlost, prljavština i prašina
  • Kukaca i gljivica

Ambalaža prenosi određene informacije o proizvodu. Osim uputa o korištenju ili popisa sastojaka, ambalaža govori mnogo više o samom proizvodu odnosno tvrtki koja ga proizvodi. Vrlo često je upravo ambalaža ta koja prodaje proizvode i na svojevrstan način izrađuje robnu marku.

Također, vrlo je važno voditi računa o ispravnom izboru pakiranja. Veličina, oblik, materijal i način otvaranja važni su faktori koji će utjecati na to da se vaš proizvod zaštiti. Osim toga, odabir boja, slika i dizajna ima vrlo važnu estetsku ulogu i utječu na prvi dojam koji osoba stječe pri kupnji proizvoda.  Isto tako, važna uloga ambalaže je i izdvajanje određenog proizvoda iz mase sličnih proizvoda na tržištu, njome se privlači pažnja potrošača i potiče na kupnju.

Zašto biste trebali izabrati Ekograf 

Kada osmišljavate strategiju pakiranja za svoje slastice, odaberite dizajn i materijale koji ne samo da odgovaraju vašem proizvodu, već odgovaraju i vašem imidžu. Međutim, ako se do sada niste susreli s odabirom i dizajnom ambalaže, bilo bi najbolje angažirati stručnjake poput onih u Ekograf-u.

Tvrtka Ekograf d.o.o. ima višegodišnje iskustvo u izradi velikog broja različitih vrsta ambalaža za torte, kolače, praline i sve druge slastice. Isto tako, proizvode i podloške svih dimenzija za torte i kolače jednako kao i Cake boardove. Valja naglasiti da tvrtka Ekograf izrađuje ambalažu od vrlo kvalitetnog kartona koji je ekološki prihvatljivija opcija od plastike. Njihova ambalaža prepoznatljiva je po vrhunskoj kvaliteti i visokoj estetskoj funkciji, a suradnje s najeminentnijim proizvođačima slastica u Hrvatskoj poput Amelye slastice, Chery Flower i Oš kolač svojevrstan su dokaz njihove kvalitete.

Njihovi stručnjaci rado će vam pomoći da osmislite jedinstvenu i upečatljivu ambalažu za svoje slastice. Osim kutija za torte i kolače izrađuju i kutije za poklone, mape i fascikle te ostale komercijalne kutije. Više o njihovoj bogatoj ponudi možete pronaći na web stranici. 


OCIJENI