Zašto je dječji vrtić važan za razvoj vašeg djeteta

Dječji vrtić nije samo mjesto gdje djeca provode vrijeme dok su njihovi roditelji na poslu, već mjesto gdje djeca stječu znanja i iskustva važna za njihov daljnji život. Prema brojnim istraživanjima dokazano je kako vrtić ima važnu ulogu u dječjem razvoju. U vrtiću djeca razvijaju kompetencije i vještine kroz kreativnu igru i socijalne interakcije, te se tako pripremaju za različite životne izazove koji ih očekuju u budućnosti.

              

Rani i predškolski program uključuje brojne aktivnosti koje razvijaju kognitivne, kreativne i društvene kompetencije. Tako djeca već od najranije dobi komuniciraju i razvijaju interakciju s drugima, dok istovremeno uče o suradnji, donošenju odluka te preuzimanju odgovornosti. O djeci se brine profesionalni i stručni tim odgajatelja, koji kroz razne aktivnosti i materijale potiču djecu na učenje te razvijanje fizičkih, psihičkih i emocionalnih mogućnosti.

Zato je igra najvažniji dio njihova odrastanja jer tada djeca spontano, opušteno i u interakciji s drugima stječu različita znanja i kompetencije. Dječji vrtić “Dječja igra” isto osigurava za svako dijete upravo bogatstvom i raznovrsnošću stalno dostupnih materijala i aktivnosti, ali i bogatstvom socijalnih interakcija u mješovitim skupinama, tijekom čitavog dana boravka u vrtiću.
  
                
Redovito organiziraju posjete kazalištima, muzejima, knjižnicama i mjestima koje doprinose poboljšanju kvalitete odgojno-obrazovnog rada ove ustanove. Uz redoviti desetosatni program, specijalizirane i kraće programe (strani jezici, sport, ritmika), tijekom čitave pedagoške godine organiziraju i programe škole rolanja, klizanja, skijanja i plivanja.

Naglasak je na cjelovitom razvoju djeteta otkuda dolazi i svjesnost o važnosti prehrane u najranijoj dobi. Svakodnevno nastoje spremati zdrave i pravilne obroke. Djeci nude doručak u kojem može odabrati jelo od nekoliko vrsta namirnica, ručak, užinu te voćni obrok.

Sve dodatne informacije potražite na web stranici:

www.djecja-igra.hr