BODY & MIND STUDIO

Vukovićeva 11, 10 000, Zagreb

Cjelovit pristup, velika postignuća! Pilates na mašinama, kond.priprema sportaša, rehabilitacija, posturalna dijagnostika, yoga, izobrazba trenera, funkcionalni trening, pilates za trudnice, edukacija

Studio za vježbanje gdje treniraju i sportaši i rekreativci

Tjelesna aktivnost predstavlja važan segment ljudskog života, a broj pozitivnih utjecaja tjelesne aktivnost na zdravlje manifestira se i u fizičkom i psihičkom obliku. Ipak, unatoč općepoznatoj činjenici kako je vježbanje jedan od osnovnih preduvjeta zdravog života, čini se kako određenom dijelu populacije tjelovježba i dalje nije jedan od životnih imperativa. Neovisno o fazi života pojedinca, nikad nije kasno za odluku o provođenju redovite tjelesne aktivnosti, a samim time i podizanje kvalitete življenja. Neki od razloga zašto biste što prije trebali početi redovito vježbati, ili samo nastaviti prakticirati svoju svakodnevnu rutinu su:
 
  • Bolja pokretljivost zglobova
  • Povećanje mišićne snage i čvrstoće kostiju
  • Kontrola tjelesne težine
  • Smanjenje stresa
  • Poboljšanje disanja
  • Bolja kvaliteta sna
  • Veća količina energije

KAKO SE MOTIVIRATI?

Problem većine tjelesno neaktivne populacije krije se u nedostatku motivacije, koja je od presudne važnosti, kako za početak, tako i za nastavak kontinuirane tjelovježbe. Postepeno uvodite bavljenje fizičkim aktivnostima u svoju svakodnevicu tako da se lakše možete prilagoditi aktivnijem tempu života, a s vremenom si postavljajte određene ciljeve i zadatke koje biste voljeli ispuniti i tako se dodatno motivirati za daljnji napredak. Najvažnije, nikako ne odgađajte početak provođenja svoje odluke jer jedino što svakoga od nas sprječava od njene realizacije su vlastiti izgovori.


KOJU VRSTU TRENINGA ODABRATI?

Svačiji cilj trebao bi biti gledati na tjelovježbu kao na vrstu igre iz koje svaki put izlazimo kao pobjednici. Od ključne je važnosti pronaći oblik vježbanja koji odgovara pojedincu te tako pronaći vrstu koja svakome od nas najviše odgovara. S obzirom na dostupnost brojnih vrsta treninga i oblika tjelovježbi, ne bi trebao biti problem pronaći se u nekom od danas dostupnih programa, a najbolja opcija je odabrati trening koji je koncentriran na ostvarenje svih fizičkih, ali i mentalnih potencijala.

Upravo to možete dobiti u Body & Mind Studio jer to je mjesto gdje sportaši i rekreativci zajedno treniraju i mjere svoj napredak uz profesionalne trenere. U ponudi programa nalazi se pregršt opcija koje pokrivaju područja rekreacije, rekreacije posebnih populacijskih skupina (trudnice, djeca), rehabilitacije, kondicijske pripreme te savjetovanja o prehrani. Osnovna metodologija i filozofija njihovog rada jest Pilates metoda, koja upravo čini njihovu specijalnost. Pilates čini esenciju funkcionalnog treninga kojem je cilj optimizacija ljudskog kretanja, a njegova filozofija integrirana je kao sigurnosni korektiv u sav njihov rad i sve druge metode koje primjenjuju.

Vrijedi posebno istaknuti PROGRESSIVE® metodu treninga koju čine sportska i rekreacijska dijagnostika, programi kondicijske pripreme sportaša, rekreacijski kondicijski programi te program rehabilitacije i postrehabilitacije (sportaši i rekreativci). Treninge u Body & Mind studiju vode treneri s relevantnom formalnom naobrazbom, širokom i kontinuiranom specijalističkom naobrazbom i velikim iskustvom, kreirajući jedinstvene trenažne programe. Svi programi provode se i programiraju na temelju inicijalne dijagnostike, a trenira se u individualnom režimu rada ili malim homogenim skupinama od maksimalno 7 polaznika. Tako su izvrsnost, personalizacija, cijelovitost i inovativnost osnovni principi rada Body & Mind Studija.

U Body & Mind studiju svakodnevno trenira velik broj rekreativaca neovisno o dobi i spolu te veliki broj profesionalnih sportaša različitih sportova. Svi oni zajedno svakodnevno čine Body & Mind jedinstvenim mjestom za treniranje u kojem se svatko osjeća kao kod kuće te dolaze sa smiješkom jer znaju da ih čeka najbolji trening za njihov um i tijelo. Pridružite se i vi njihovoj pozitivnoj zajednici koju stvaraju i učinite svoj život ispunjenijim.