OCIJENI

Online promjena vlasništva na ugovoru za opskrbu električnom energijom

Objavljeno: 6.9.2022. 14:27

Kupili ste, odnosno naslijedili nekretninu ili ste u najmu, a želite da vaši računi za električnu energiju glase na vaše ime? Kako biste online to promijenili i sklopili novi ugovor o opskrbi električnom energijom, na pravom ste mjestu. Sistematično ćemo prikazati kako najjednostavnije sklopiti novi Hepi ugovor u najkraćem mogućem roku – i to u samo 5 koraka!


Zahtjev za prijenos vlasništva možete podnijeti online gdje ćete lako vidjeti potpuni status svojeg zahtjeva.


  1. korak: razlog prijenosa vlasništva

Prvo što morate učiniti je navesti razlog prijenosa vlasništva. Važno je da jasno označite je li riječ o kupoprodaji, najmu, nasljeđivanju ili nekom drugom obliku prijenosa vlasništva.


  1. korak: dokument promjene vlasništva

Jednom kada ste naveli razlog, morate dostaviti dokument na kojem se temelji promjena vlasništva. To može biti zemljišno knjižni izvadak (ZK), kupoprodajni ugovor, darovni ugovor, ugovor o najmu, rješenje o nasljeđivanju ili nešto u toj kategoriji.


  1. korak: kontakt broj

Dostavite kontakt broj od starog i novog kupca kako bi imali sve potrebne informacije. Kontakt starog kupca nije potreban kada je riječ o nasljeđivanju uoči smrti kupca.

  1. korak: zahtjev za sklapanje novog Hepi ugovora

Kada ste dostavili svu potrebnu dokumentaciju, potrebno je ispuniti Zahtjev za sklapanje novog ugovora o opskrbi krajnjeg kupca


  1. korak: zahtjev za korištenje mreže

Posljednji korak je ispuniti Zahtjev za sklapanje ugovora o korištenju mreže na postojećem obračunskom mjernom mjestu.


Za sva dodatna pitanja možete uvijek nazvati besplatni info telefon HEP Opskrbe 0800 5255 radnim danom od 8 do 18 sati. 

OCIJENI