OCIJENI

Kako uštedjeti na potrošnji električne energije?

Objavljeno: 6.9.2022. 14:31

Nikola Tesla je zamislio električnu energiju kao besplatnu za sve, no to je posve neostvarivo u svijetu u kojem živimo. Pitate se zasigurno što učiniti kada vidite svoj račun za i šokira vas iznos i ne, rješenje nije povratak u kameno doba. Donosimo vam 3 savjeta kako uštedjeti na vašem idućem računu.


  1. Jedan stupanj čini razliku!

Ako mislite da se to ne isplati, sjetite se da je vaš hladnjak upaljen 24 sata na dan, svaki dan u godini – što na kraju godine može biti zaista puno. Isto tako, za svaki stupanj povećanja temperature u hladnjaku dodatno ćete uštedjeti. Standardna temperatura čuvanja zamrznute hrane je -18 ˚ C, a ako povećate temperaturu za 1˚C možete smanjiti potrošnju energije i do 5 %.


  1. Perilice rublja i perilice suđa

Iako se možda čini kontraintuitivno, pranje suđa u perilici troši čak 50 % manje električne energije i do 80 % manje vode nego kod ručnog pranja. Vrijede klasična pravila: puna perilica, s čistim filterima (bez kamenca) i na prosječnoj temperaturi 50-65°C.

Što se tiče perilice rublja, one koriste jako puno električne energije za zagrijavanje vode. Stoga preporučujemo prati rublje na nižim temperaturama te da odaberete perilicu većeg kapaciteta. Namještanjem centrifuge na 1600 okretaja po minuti kod sušenja odjeće možete uštedjeti i do 30 % električne energije.


  1. Prelazak na Hepi

Ugovorite električnu energiju za vaš dom bez ugovorne obveze i ostvarite uštede.

Odaberite Hepi tarifni model i iskoristite sljedeće pogodnosti:

  • Bez ugovorne obveze

  • Skupljanjem bodova u Hepi klubu programu vjernosti uštedite do dodatnih 3,2%

  • Koristite m-hepi aplikaciju i plaćajte račune kreditnim i debitnim karticama

  • Pratite potrošnju i troškove online putem aplikacije Moj Hepi račun

  • Plaćajte račune u pošti i FINA-i bez naknade


Uz ove savjete, ne morate se vratiti u kameno doma...možete uživati u svim pogodnostima koje nude električni uređaji.

OCIJENI