Učinkovito liječenje uroloških problema pomoću homeopatije

Objavljeno: 2.10.2017. 13:14

Uz infekcije dišnog sustava, infekcije mokraćnog sustava smatraju se jednim od najčešćih problema od kojeg najviše obolijevaju žene. Prema statistikama, 50 posto žena je barem jednom u životu imalo infekciju mokraćnog sustava. Od infekcija najčešće se javljaju upale mokraćne cijevi i mjehura. Ako se infekcije mokraćnog sustava ne počinju liječiti na vrijeme mogu znatno naštetiti zdravlju jer bakterije mogu doći do drugih organa poput bubrega.

                                                            

Uglavnom je riječ o bakteriji Escherichia coli, jedan od najpoznatijih mikroorganizama, koja je prisutna u našem tijelu, odnosno u probavnom sustavu. Živi u crijevima te je njezina uloga razgradnja hrane u procesu probavljanja. Više od  90 posto urinarnih i probavnih infekcija uzrokuje baš ova bakterija jer određeni tipovi iz crijeva ulaze u krvotok i druge organe te izazivaju upale. Drugi uzročnici infekcija mogu biti virusi, paraziti i gljivice.

Simptomi infekcija urološkog trakta:
  • pojačano mokrenje
  • žarenje ili peckanje
  • krv u urinu
  • bol u donjem dijelu trbuha i leđa
  • temperatura
Infekcije mokraćnog sustava nisu nimalo bezopasne, stoga je važno odmah početi s liječenjem. Nikako nemojte zanemarivati simptome kako ne bi došlo do većih komplikacija koje mogu narušiti zdravlje cjelokupnog organizma. Liječenje se određuje prema simptomima i stanju pacijenta, a najčešće se odvija pomoću antibiotika. Ipak postoji i drugi način liječenja infekcija mokraćnog sustava, a riječ je o homeopatiji.

Homeopatija pripada komplementarnoj ili integrativnoj medicini i podrazumijeva liječenje kojim se stimulira životna sila ili energija tijela kako bi se izliječila bolest. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), priznala je homeopatsku medicinu kao učinkovit način liječenja, pa se sada nalazi na drugom mjestu prema svojoj primjeni.

   

Ova alternativna metoda prije svega temelji se na principu "Cilj je pacijent, ne bolest", što podrazumijeva tretiranje pacijenta kako cjeline i individue na fizičkoj, emocionalnoj i mentalnoj  razini. Homeopatsko liječenje ovisi o simptomima prema kojima se i biraju lijekovi.

“Homeopatijom se liječe akutne i kronične bolesti, stanja i simptomi kao i korištenje homeopatskih pripravaka u prvoj pomoći. Taj širok spektar primjene obuhvaća sve razine tijela i psihe”, objašnjava prof. Slavica Kraljević, koja u liječenju koristi komplementarne metode poput homeopatije i akupunkture.