Važnost kvalitetnog prijevoda u poslovanju

Objavljeno: 13.4.2022. 8:34

Glavni cilj rastućeg poslovanja je povećanje baze klijenata i kupaca. Trudite se izaći van granica, na svjetska tražišta. Ovdje prijevod igra značajnu ulogu. Kada koristite usluge prevoditeljske agencije, ne zaboravite da ste im dali odgovornost da vrijednost i imidž vaše tvrtke prevedu na drugi jezik. Zato je bolje ne pogriješiti nego pozvati profesionalce.


Po kojim kriterijima ćete odabrati ovu a ne onu agenciju? Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u odabiru kvalitetne prevoditeljske agencije:


1. Odvojite vrijeme za odabir prevoditeljske agencije

Važno je odvojiti vrijeme za usporedbu i analizu različitih ponuda brojnih prevoditeljskih agencija. Od agencije možete zatražiti primjerak prijevoda, ne odajući pri tome povjerljivost kupaca. Važno je pronaći fleksibilnu agenciju, sposobnu raditi u razumnim rokovima, a opet brzo i kvalitetno.

2. Zatražite prevoditelje koji rade na svom materinjem jeziku

Prevoditeljska agencija može osigurati posao najsposobnijim prevoditeljima. Kvalitetan prijevod bi trebao biti urađen na materinjem jeziku prevoditelja. Samo izvorni govornici mogu birati i koristiti terminologiju i najprikladniji stil pozivajući se na formule i jezične suptilnosti specifične za dati jezik.

3. Pronađite agenciju specijaliziranu za svoje područje

Samo prevoditelj sa iskustvom u datom području moći će isporučiti kvalitetan prijevod. Svi prevoditelji obično imaju nekoliko specijalnosti, bilo da se radi o prevođenju iz domena prava, medicine, financija, i drugog.

4. Kvalitetna prevoditeljska agencija stoji na usluzi svojim klijentima

Kvalitetna prevoditeljska agencija mora biti na stalnoj usluzi svojim klijentima. Treba poznavati njihova tehnička i logistička ograničenja kako bi mogla predvidjeti i reagirati na njihove narudžbe što je brže moguće.

Kako biste povećali svoj opseg poslovanja i riješili se jezičnih barijera, potrebna vam je pomoć profesionalne prevodilačke tvrtke. Kao dugogodišnji sudski tumač za engleski jezik - Dubravka Ahatović vam stoji na usluzi kod prevođenja različitih dokumenata, poput ugovora, svjedodžbi, pravnih dokumenata, itd. Za više informacija kontaktirajte ju  direktno i osigurajte si stručan i kvalitetan prijevod.