Otkrivamo gdje se jede organski, zdravo i ukusno

Objavljeno: 27.7.2017. 15:07

“Okusi se ne rađaju već stvaraju”, rečenica je slavnog Marka Twaina, a dokazuje kako je hrana mnogo više od pukog preživljavanja. Ona je umjetnost, filozofija života, ali i nešto što povezuje ljude jer je simbol druženja i uz dobro pripremljena jela obilježavamo neke od najvažnijih događaja u našim životima. 

Koji faktor je najvažniji u pripremi hrane?Mnogo je odgovora od samog poznavanja kemijskih procesa prilikom kuhanja do znanja i istraživanja, ali bez kvalitetnih namirnica teško ćete pripremiti dobro jelo. Važnost toga su prepoznali mnogi restorani, a posebice Restoran Mostovi. Tim koji svakodnevno pokreće restoran Mostovi vodi posebna misao kako je smisao kuhanja užitak. Njima poanta hrane nije samo da bi se najeli ili ublažili stres jer sve to nas odvraća od istinskog uživanja u okusima i teksturi hrane.

Svrha Mostova i glavni izazov pred Mostovima jest da svakodnevno uživamo u hrani: da svaki obrok poslužen u ovom restoranu ne bude tek punjenje organizma neophodnim kalorijama, proteinima, vitaminima i ugljikohidratima, nego da se  baš svakom gostu omogući čisti užitak u okusima. 

Što pojesti u restoranu Mostovi?

Ideja bračnog para koji vodi restoran Mostovi je spojiti različite kulture i okuse, a to su i postigli jer nakon uspjeha prvog restorana BISTRO MOSTOVI  - Radnička cesta 1A otvaraju i Restoran MOSTOVI2 - Radnička cesta 50, Green Gold Centar (etaža -1). 

U Bistrou Mostovi pronaći ćete izvorna tradicionalna hrvatska te bosanskohercegovačka jela. Bosanskohercegovačka kuhinja krije mnoge povijesne kulinarsko-kulturne utjecaje, koji su oblikovali ovu kuhinju, ali ju i učinili posebnom. Zato je izabrana kako bi se proširila na zagrebačku i hrvatsku restoransku scenu,  što nam omogućuje da se pobliže upoznamo s njom, otkrijemo sve čari te istinski uživamo u njezinim okusima i mirisima.

Sami odlučujemo kako ćemo živjeti te kako ćemo se hraniti. No, za kvalitetan život važna je zdrava i pravilna prehrana. U Mostovima2 isprobajte tradicionalnu hrvatsku kuhinju i menije s BIO certifikatom jer prvi su BIO mesni restoran i dio menija restorana Mostovi baziran na organskim namirnicama. U restoranu koriste isključivo hranu od certificiranih OPG-ova organske hrane, koja jamči zdravlje i kvalitetu. Restoran ima Austria Bio Garantie certifikat, bio certifikat koji garantira da su sve namirnice na tom meniju iz bio uzgoja i halal certifikat (dozvoljena hrana prema Kuranu) što znači da hrana nije genetski modificirana te da namirnice ili meso nemaju antibiotike i hormone u sebi. Da bi se dobio taj certifikat sve namirnice moraju biti iz strogo kontroliranog uzgoja tako da svi dobavljači za taj ekološki meni imaju svoje certifikate.

U restoranu možete probati i sirove slastice s bazom od sjemenki, kokosovim uljem, indijskim oraščićima, kakao maslacem te drugim zdravim proizvodima koje priprema nagrađivana i visoko obrazovana slastičarka. Također, nemojte propustiti zelenu detox juhu (grašak, cvjetača, mrkva, brokula i krumpir) koja je pravo osvježenje za sve generacije.

Velikodušnost i smisao hrane u Mostovima mnoge privlači da baš ovaj restoran odabiru kao mjesto gdje slave krštenja, pričesti, krizme, godišnjice mature i vjenčanja. Ovakve trenutke provodite u krugu ljudi koji Vam znače pa zašto to ne biste upotpunili jedinstvenim menijem?