OCIJENI

Zašto je važna profesionalna njega i šišanje dlake psa?

Objavljeno: 12.9.2022. 21:41

Dotjerivanje kućnih ljubimaca je korisno za sve prisutne u kući i što je najvažnije za vašeg ljubimca. Svaki tip dlake iziskuje različit način uređivanja kao i preparate i kozmetiku koju ćemo koristiti kod pasa. Samo kvalitetna oprema i pribor rezultirat će vrhunskom kondicijom dlake. Svakako je stručno znanje nužno kod obavljanja tog posla.

Prednosti dotjerivanja psa

  • Otkrivanje problema i prevencija istih

Odvođenje psa na dotjerivanje profesionalcu uvelike će mu koristiti. To je najbolji način otkrivanja bilo kakvih problema koje bi vaš pas mogao imati. Tamo traže osip, lezije, upalu, kvržice ili infekcije koje bi svaki normalan vlasnik psa mogao propustiti. Tako se mogu spriječiti zdravstveni problemi psa. Briga o psu i poduzimanje preventivnih mjera znači i posjetiti veterinara, staviti psa na pravilnu prehranu, dobiti njegovu stomatološku zdravstvenu zaštitu i osigurati mu redovitu tjelovježbu.

  • Održavanje zdrave dlake

Održavanje zdrave dlake znači da ju morate često dotjerivati. Ono što možete učiniti je četkati psa. Svaki odgovoran i iskusan vlasnik psa znat će da mu četkanje uvelike koristi. To pomaže da se izbjegnu prostirke u njihovoj dlaci koje mogu uzrokovati čireve i ogrebotine. Četkanje će iznijeti prirodna ulja iz dlake i ukloniti mrtvu dlaku, prljavštinu i perut. Vaš će pas imati zdraviju i sjajniju dlaku, a i sam će se osjećati zdravo.

  • Briga o noktima

Ne smijete zaboraviti na njihove nokte. Ne rezani nokti mogu dovesti do bolova u zglobovima jer to znači da pas možda ne hoda s jastučićima u poravnanju. To je vrlo čest problem kod pasa. Obrezani nokti spriječit će ih da se uvijaju i da se klice zaglave tamo.

Najgora zabluda kod njege pasa je da šamponi za ljudsku upotrebu odgovaraju i njima. Neutralni šamponi za ljudsku upotrebu nisu neutralni za pse. PH kože je različit te da ne bi došlo do češanja, crvenila i alergija koristite isključivo kozmetiku namijenjenu za pse. Svaka dlaka ima preparate namijenjene njenoj njezi kao i preparate koji održavaju dlaku i kožu zdravom. Samo zdrava koža i dlaka može biti lijepa. Ako želite da vam pas izgleda uredno, lijepo i zdravo, posjetite salon za pse Mambo. Salon se nalazi u Kustošijanskoj ulici 8. u Zagrebu. Za sve dodatne informacije posjetite njihovu web stranicu. 

OCIJENI