OCIJENI

Znakovi da je perilica za rublje pokvarena

Objavljeno: 10.10.2022. 20:09

Perilica rublja jedan je od onih uređaja bez kojeg kućanstvo ne bi funkcioniralo i uređaj kojeg koristimo svakodnevno. Kvar perilice rublja može izazvati velike glavobolje, pogotovo ako niste upućeni u moguće poteškoće i kvarove i kako ih riješiti. U nastavku vam donosimo 5 znakova da s perilicom nešto nije u redu i savjet za rješavanje kvarova.

  1. Perilica rublja je glasna

Glasni zvukovi iz perilice, osobito u kombinaciji s pomicanjem obično ukazuju na neuravnoteženu količinu punjenja ili problem s položajem bubnja. Prvo pokušajte rasporediti rublje u perilici, ali ako se glasno lupanje i pomicanje perilice nastavi, nazovite servis za popravak kućanskih uređaja kako bi tehničari mogli procijeniti bubanj perilice.

  1. Perilica ne ispušta vodu

U gotovo svim slučajevima, preostala voda u bubnju znači da se neki manji komad odjeće zaglavio u odvodnu cijev. Ovo nije teško za riješiti ako imate odgovarajući alat i znanje osnovno znanje o perilicama, ali ako niste u potpunosti sigurni što učiniti u takvim situacijama, najbolje je pozvati stručnjaka koji će problem riješiti u nekoliko minuta bez oštećenja drugih dijelova perilice.

  1. Iz perilice curi voda

Perilica rublja može curiti iz različitih područja, ali najčešće se to događa u odvodnoj cijevi. Zbog pukotine u crijevu pumpe ili loše brtve na bubnju, perilica može ispuštati vodu. Ako se ipak radi o labavoj odvodnoj cijevi, priručnik za perilicu rublja trebao bi vam pomoći. Međutim, ako curenje dolazi iz drugog područja morat ćete razmotriti popravak perilice rublja.

  1. Bubanj perilice se ne okreće

Ako se bubanj odbija okretati dok perilica radi, najvjerojatniji uzrok je oštećen ili labav remen. U ekstremnim slučajevima, moguće je da se senzor poklopca ošteti što obično zahtijeva zamjenu. Remen je lako zamijeniti, ali za taj pothvat svakako potražite savjet stručnjaka

  1. Vrata perilice rublja ostaju zaključana

Perilice rublja s prednjim punjenjem najčešće koriste kompjuterizirane senzore za upravljanje mehanizmom za zaključavanje vrata. Ako vrata ostanu zaključana nakon pranja, vjerojatno je potrebno poraditi na računalnoj konzoli. Također, jedan od najčešćih razloga ne otvaranja vrata kod starijih modela perilica je da postoje poteškoće s ispuštanjem vode, a voda prisutna u bubnju spriječiti će vrata od otvaranja.

Kako ne bi ostali bez perilice rublja na duži period, u slučaju kvara kontaktirajte servis za popravke kućanskih aparata PIGL USLUGE čiji će djelatnici brzo i efikasno popraviti vašu perilicu rublja. Na njihovoj službenoj web stranici možete pronaći kontakt broj na kojeg možete nazvati u slučaju kvara perilice rublja, ali i ostalih aparata iz područja bijele tehnike poput sušilice, perilice za suđe i električne grijalice vode.


OCIJENI