OCIJENI

Afro kovrče ponovno u modi!

Objavljeno: 16.9.2020. 14:48

Želite na jednostavan način uvesti novitet u svoj izgled i izgledati fenomenalno i egzotično?

Afro kovrče čine se kao pravo rješenje. Afro kovrče vrlo su popularan način oblikovanja frizure, a osim što se radi o predivnoj frizuri s detaljno oblikovanim sitnim kovrčama, ovaj stil dolazi do izražaja i ističe pojedinca iz mase. Za ljeto, ali i inače, ovo je idealan način unošenje promjene i dinamike u svoj život i okruženje.

Porijeklo ove frizure seže još u 60-te i 70-te godine prošlog stoljeća, kada je postala popularna u Sjedinjenim Američkim Državama, a od tamo se trend krenuo širiti po cijelom svijetu. Sam naziv, afro kovrče, dolazi od činjenice da je tako oblikovana kosa svojstvena za pojedince afričkih korijena te je za njih takvo oblikovanje i struktura kose prirodna. Nakon 70-ih godina prošlog stoljeća ovaj trend polako se počeo gasiti, no s ulaskom u 21. stoljeće ponovno je oživio.

Jedan od bitnih faktora ponovnog vraćanja trenda afro kovrča su i novi načini oblikovanja takve frizure, kao na primjer kemijski proizvodi, kreme i gelovi za kovrčanje i mijenjanje strukture kose (trajna frizura), uvijanje kose viklerima, slamkama ili uvijačem.

   
Uvijač odnosno figaro, jedna je od najbržih i najpopularnijih metoda uvijanja kose općenito, a što se tiče afro kovrča svakako je na prvom mjestu. Osim što štedi i do nekoliko sati u izradi frizure, jedan je od sigurnijih načina oblikovanja kovrča jer najčešće ne zahtijeva nikakve preparate koji mogu naštetiti kosi. Jedina preporuka kod uvijanja kovrča figarom su preparati za zaštitu od topline koji kosi pružaju dodatnu njegu te se često koriste i u redovnoj upotrebi.

Ako želite na jednostavan način privući pažnju svojim egzotičnim izgledom, nakon samo jednog posjeta Studiju ljepote “M” možete imati upečatljive i detaljno oblikovane afro kovrče.

OCIJENI