OCIJENI

3 stvari koje morate znati o auto ključevima

Objavljeno: 21.4.2023. 14:56

Auto ključevi su neizostavan dio svakodnevnog života vlasnika automobila. Njihova funkcija nije samo otključavanje i zaključavanje vozila, već imaju i druge važne funkcije poput pokretanja motora, upravljanja sigurnosnim sustavima i još mnogo toga. U ovom članku ćemo se usredotočiti na tri stvari koje morate znati o auto ključevima.

1.      Različiti tipovi auto ključeva

Postoje različiti tipovi auto ključeva, a najčešći su tradicionalni ključevi daljinski upravljači koji imaju gumb za otključavanje i zaključavanje. Novije generacije automobila koriste i ključeve s tipkovnicom koje vam omogućavaju da upišete PIN kod umjesto da koristite klasični ključ.

2.      Kodirani auto ključevi

Mnogi automobili danas koriste kodirane auto ključeve odnosno ključeve s čipom koji su važan dio sigurnosnog sustava vozila. Čipovi na ključevima komuniciraju s elektroničkim sustavom vozila kako bi omogućili pokretanje motora. Kada umetnete ključ s čipom u bravu za paljenje, čip se aktivira i šalje signal elektronici u vozilu. Ako čip nije registriran za vozilo, automobil se neće moći pokrenuti.

3.      Gubici i zamjena ključeva

Gubljenje ili oštećenje ključeva može biti vrlo stresno iskustvo. Ako izgubite ključeve ili vam se pokvare, morat ćete kontaktirati ovlaštenog servisera koji će vam izraditi novi ključ. Ovaj postupak može biti skup i vremenski zahtjevan, stoga je važno da pazite na svoje ključeve i pravilno ih čuvate. Neki proizvođači automobila omogućuju vam da sami programirate zamjenske ključeve pomoću uputa iz priručnika za vlasnika.

Ako imate problema s auto ključevima ili vam je potrebna izrada novih, kodiranih ključeva ili pak hitna intervencija otvaranja automobila, obratite se Servisu za brave Vještica. Naši stručnjaci će vam pružiti kvalitetnu uslugu po povoljnim cijenama. Kontaktirajte nas još danas i osigurajte si sigurno i funkcionalno korištenje vašeg automobila!

 

OCIJENI