OCIJENI

Zašto je važno polirati farove?

Objavljeno: 15.3.2022. 13:55

Kada ste zadnji put pregledali farove svog automobila? Vjerojatno je, osim ako vam nije svijetlo bilo u kvaru, da je prošlo neko vrijeme. S vremenom će štetne sunčeve UV zrake, grijanje halogenih žarulja, krhotine s ceste i vremenske prilike pogoršati ne samo izgled vaših prednjih svjetala, već i funkcioniranje leća vaših prednjih svjetala. Ovi čimbenici mogu dovesti do toga da požutjela i zamućena prednja svjetla ne izgledaju privlačno, a pritom izgube svoju najvažniju značajku; sposobnost osvjetljavanja.

Mnogi ljudi ne shvaćaju opasnost za sigurnost koju stvaraju loše održavana prednja svjetla. Zapravo, održavati čista prednja svjetla jednako je važno kao i vjetrobransko staklo. Oblačna, prljava svjetla mogu biti potpuno opasna za vas, vašu obitelj i druge vozače.

IZGLED

Poklopci na vašim farovima imaju tendenciju da brzo stare. Ne postoji ništa značajnije od prednjih svjetala zbog kojih automobil izgleda stariji i u lošem stanju zbog para nejasnih, žutih farova. Ovo je vaša prilika da svom automobilu osigurate prilično solidan facelift kako biste mu omogućili da ponovno izgleda mladoliko i s obnovljenim prednjim svjetlima koja su bistra kao kristal. Kako biste dramatično poboljšali prodajnu vrijednost i izgled vašeg automobila, restauracija prednjih svjetala će oduzeti godine starosti vašeg vozila.

Čišćenjem se rješavate oksidiranih dijelova, a poliraju se i premazuju iznimno zaštitnim i dugotrajnim brtvilom vraćajući ih u izvorno tvorničko stanje u godinama koje dolaze. Nemojte to više odlagati, popravite svoja svjetla i vratit će vam se korist od te brige.

SIGURNOST

Rezultat restauracije farova, definitivno će poboljšati cjelokupni izgled vašeg automobila. Ono što je najvažnije, restauracija prednjih svjetala osigurava sigurnost za putnike u vašem automobilu poboljšavajući njihovu sposobnost pravilnog projiciranja svjetla. Oksidirana plastika lomi i raspršuje sunčevu svjetlost koja prolazi kroz poklopac leće, te će smanjiti količinu svjetlosti koja osvjetljava cestu do 75%. Kada odaberete profesionalnu restauraciju prednjih svjetala, prednja svjetla vašeg vozila će ponovno propustiti svu svjetlost, omogućujući vašim prednjim svjetlima da rade ispravno i učinkovito.

Iznimno je važno imati mehaničara kojem vjerujete i prepuštate mu cjelokupnu brigu o Vašem autu, a koliko je tek praktično kad možete na istom mjestu i oprati i ispolirati svoje vozilo. U Auto Punktu  poliraju vozila i farove 3M pastama. Kompletno servisiranje, popravak i održavanje svih vrsta automobila, priprema vozila za tehnički pregled. Na sve ugrađene dijelove i usluge obavljene u našem servisu izdaju garanciju. Posjetite ih u Savskoj 141 u Zagrebu, a na njihovoj web stranici autopunkt.hr možete pročitati i više o njihovim uslugama.


OCIJENI