OCIJENI

Što je važno znati kod prijevoza informatičke opreme

Objavljeno: 16.11.2021. 9:25

Budući da nam je informatička oprema postala sastavni dio života, vrlo je važno voditi računa o opremi, a pogotovo tijekom transporta. Iz tih se razloga, prema informatičkoj opremi postupa se s velikom pažnjom, pakira se, razvrstava i transportira.
 

U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta za prijevoz informatičke opreme:

1. Razgovarajte s tvrtkom za prijevoz tehnološke opreme
Prvi korak svakog transporta je razgovor s tvrtkom za prijevoz jer upravo tako možete spriječiti brojne nepoželjne situacije i nesporazume.

2. Procijenite rizik od oštećenja za svaki dio informatičke opreme
Kako biste to napravili postavite si pitanja poput: Je li imovina posebno osjetljiva? Postoje li komponente koje se mogu ukloniti ili osigurati pojedinačno radi bolje zaštite? Odgovori na ovu vrstu pitanja bit će korisni kako za vas tako i za tvrtku koja obavlja prijevoz.

3. Pregledajte upute proizvođača za transport računala i druge informatičke opreme
Ako tvrtka koja je proizvela informatičku imovinu pruža informacije o sigurnoj isporuci, svakako pročitajte upute, slijedite ih i dostavite vašoj tvrtki za prijevoz tehnološke opreme.
 

5. Razmislite je li sigurnost podataka problem
Ako informatička oprema koju dostavljate sadrži osjetljive podatke, važno ju je pravilno zaštititi od trenutka kada je podignuta, tijekom postupka pakiranja te tijekom prijevoza. Tvrtke koje isporučuju informatičku opremu trebale bi imati sigurne uređaje te moći pružiti 24-satno praćenje predmeta tijekom transfera.

6. Osigurajte opremu
Kada otpremate računala i drugu vrijednu informatičku opremu, budite svjesni vrijednost predmeta, a zatim osigurajte vrijedne predmete kod nekog od osiguravatelja, kako biste bili osigurani u slučaju gubitka ili oštećenja imovine.

Valja naglasiti da ne samo da šteta prouzročena neadekvatnom isporukom informatičke opreme može biti vrlo skupa, već i problemi poput kašnjenja ili logističkih pogrešaka mogu imati značajne posljedice za poslovanje neke tvrtke.

Kako biste bili sigurni da će vaša informatička i računalna oprema sigurno i neoštećeno stići do odredišta, Autoprijevoznički i uslužni obrt Marko Cvetičanin idealan su izbor za transport kako informatičke opreme tako i bilo koje vrste tereta. Dugogodišnje iskustvo, individualan pristup te visoka kvaliteta izvedbe garancija su sigurnog i brzog transporta vaše informatičke opreme. Više informacija o uslugama koje nude potražite na: mc-autoprijevoz.eu/

 

OCIJENI