OCIJENI

Pravilno održavanje kućanskih aparata

Objavljeno: 11.9.2022. 17:36

Kvar na kućanskom aparatu uvijek je neugodno iznenađenje. Međutim, pravilno održavanje može spriječiti nastanak mnogih kvarova i produžiti vijek vaših uređaja. Donosimo vam nekoliko savjeta za učinkovito održavanje kućanskih aparata.

  1. Održavanje hladnjaka

Korisno je nabaviti temperaturni senzor kako biste mogli pratiti hladi li vaš hladnjak kako treba. Osim toga, važno je da hrana koju spremate u hladnjak ne bude vruća, već na sobnoj temperaturi. Vrata hladnjaka nemojte predugo držati otvorena, a u slučaju nestanka struje, otvarajte hladnjak što je rjeđe moguće.

  1. Održavanje perilice rublja

U trgovinama možete kupiti tablete za čišćenje perilice koje ju štite od kamenca i produžavaju njezin vijek. Perilicu možete čistiti jednom mjesečno. Osim toga, nakon svakog pranja ostavite vrata perilice otvorena kako bi se dobro osušila. Povremeno je dobro prebrisati vrata perilice mekom krpom kako biste uklonili višak vlage i tako spriječili nastajanje plijesni.

  1. Održavanje mikrovalne pećnice

Ako vam se unutar mikrovalne pećnice prolije čaj, juha, umak ili druga tekućina, odmah to očistite kako biste spriječili nastanak tvrdokornih mrlja. Pri brisanju mikrovalne pećnice koristite meku krpu kako ne biste ogrebli i oštetili njezinu površinu. I naravno, uvijek budite sigurni da su vrata mikrovalne pećnice u potpunosti zatvorena prije nego što ju pokrenete.

  1. Održavanje pećnice

Pećnicu je potrebno redovito čistiti. Preporučuje se da pećnici priuštite dubinsko čišćenje barem dva puta godišnje, a ako ju koristite svakodnevno, onda svakih nekoliko mjeseci. Zagorjeli ostaci hrane ometat će rad pećnice, a iz nje će se širiti neugodan miris. Ako ste kupili novu pećnicu, bilo bi dobro da prekontrolirate i plinovod kako biste bili sigurni da sve radi kako treba. Osim toga, potrebno je uvijek provjeravati ispravan rad plamenika.

Uz pravilno održavanje kućanskih aparata, možete produžiti njihov vijek i spriječiti nastanak većih kvarova. No, ako do kvara ipak dođe, pozovite ovlaštenog servisera. Elektro servis Husta pristupit će popravku vrlo profesionalno i brzo. Sve što trebate napraviti jest nazvati kontakt broj te dogovoriti vrijeme dolaska servisera. U najkraćem mogućem roku serviser dolazi do vas i rješava problem. Uz servisiranje i popravke, nudi se i pomoć kod ugradnje kućanskih uređaja, i to na području Velike Gorice, Zagreba i okolnih mjesta.

https://www.elektro-servis-husta.hr/servisi/ovlasteni-servis-kucanskih-aparata

OCIJENI