OCIJENI

Sobna vrata s odličnim omjerom cijene i kvalitete

Objavljeno: 14.9.2021. 11:55

Odabir sobnih vrata nezaobilazan je dio uređenja interijera. Danas postoji velik broj različitih materijala od kojih se izrađuju sobna vrata, stoga svatko može izabrati vrata prema svom stilu, ali i prema dubini novčanika.

Prilikom odabira sobnih vrata, vrlo je važno, prije svega, obratiti pažnju na materijal od kojeg su sobna vrata izrađena. Ovisno o materijalu, ovisit će i cijena, ali i kvaliteta te životni vijek odabranih vrata. Iako postoji širok spektar sobnih vrata, 2 najčešća modela sobnih vrata su klasična te klizna vrata.

Klasična vrata imaju jednostavna unutrašnja krila koja se otvaraju i zatvaraju. Vrsta otvaranja ovih vrata naziva se ljuljačka. Ovakva vrata klasičan su izbor, ali i prije svega praktičan. Isto tako, ova vrata karakterizira i izdržljivost.

Klizna vrata još se nazivaju i suspendirana ili zakvačena. Ova vrata, obično, imaju oblik pregrade, koja se na valjcima koji se nalaze na tzv. tračnicama pomiču bočno. Upravo zbog takvog načina otvaranja, klizna vrata vrlo su kompaktno rješenje, jer ne zahtijevaju dodatni prostor za otvaranje, već samo prostor na desnom ili lijevom zidu. Valja naglasiti kako je izuzetno je važno osigurati da su vodilice dobro učvršćene.

Vlažnost prostorije vrlo je važan čimbenik prilikom izbora sobnih vrata. Prema uvjetima vlažnosti u prostoriji, vrata se mogu podijeliti u 2 skupine:

  • Ako se vrata nalaze u prostoriji u kojoj vlažnost prelazi 50 - 60%, u takvu bi prostoriju trebalo ugraditi vanjska tj. ulazna vrata.
  • U prostorijama u kojima je vlažnost mala, mogu se koristiti normalna, sobna vrata.

Prilikom kupnje sobnih vrata, izrazito je važno savjetovati se s prodavačima sobnih vrata te im naglasiti namjenu te opisati prostor za koji su vam vrata potrebna.

Upravo prema vašim uputama, stručno osoblje može vam ponuditi pomoć pri odabiru unutarnjih vrata za vaš objekt. Takvo stručno osoblje, koje će vas rado informirati o vrstama, namijeni te tehničkim karakteristikama sobnih vrata možete pronaći u EUROLAM - REPROMATERIJAL ZA NAMJEŠTAJ koji se bave maloprodajom i veleprodajom unutarnje stolarije.

Osim sobnih vrata, u EUROLAM - REPROMATERIJAL ZA NAMJEŠTAJ možete pronaći dovratnike te opšavne i laminatne lajsne s pvc priborom. Kunex, Lesna i Classen samo su dio europskih dobavljača njihova bogatog asortimana sobnih vrata. Više o širokoj ponudi unutarnje stolarije, raznih furnira i dekora potražite na: www.eurolam.hr

OCIJENI