OCIJENI

Oplemenite svoj namještaj furnirom uz EUROLAM

Objavljeno: 11.9.2022. 22:16

Razmišljate o korištenju furnira u uređenju interijera svog doma, ali ne znate koju vrstu furnira odabrati i gdje nabaviti furnir visoke kvalitete? Odgovore pronađite u ovom članku.

Što je furnir?

Furnir je jedinstven prirodni proizvod koji se dobiva rezanjem drveta u tanke listove. Na furniru se jasno vide godovi, prirodna struktura i boja drva. Rubne trake od prirodnog furnira koriste se za oblaganje namještaja. Ako želite svoj dom urediti u rustikalnom stilu i ako volite u prostoru vidjeti dašak prirode, furnir je idealno rješenje. Osim što drvenom namještaju daje upečatljiv izgled, furnir ga također štiti od prodiranja vlage iz zraka, zbog koje drvo može nabubriti. Tako furnir produžuje vijek vašeg drvenog namještaja.

Proizvodnja furnirane trake u EUROLAM-u

Tvrtka Eurolam osnovana je 1993. te je prepoznata kao tvrtka koja nudi visokokvalitetne proizvode iz područja izrade namještaja, opremanja doma i unutarnje stolarije. Osim trgovine, EUROLAM ima vlastitu proizvodnju furnirane rubne trake, te uslugu širinskog i dužinskog spajanja furnira. Proizvodnja je opremljena novim specijaliziranim strojevima kako bi artikli zadovoljavali najstrože standarde. EUROLAM koristi drvo certificirano FSC-om te radi s etičkim dobavljačima drugih sirovina iz održivih izvora.

FSC certifikat potvrđuje da tvrtka brine za održivi razvoj svjetskih šumskih resursa, šumskih ekosustava, a time i ekološke ravnoteže. Od proizvodnje sirovine pa sve do isporuke gotovog proizvoda klijentu, EUROLAM posluje prema najvišim ekološkim standardima.

U EUROLAM-a imaju veliko iskustvo u proizvodnji rubnih traka od furnira za namještaj. Rubne trake proizvode iz bilo koje vrste prirodnog i Fine line furnira.

Vrste furnira

U EUROLAM-u možete pronaći nekoliko vrsta furnira.

  1. Tanki furnir

Tanka furnirana traka proizvodi se sa ili bez podloge od flis papira koji se koristi za bolju čvrstoću i fleksibilnost proizvoda.

  1. Debeli furnir

Furnir se u više slojeva spaja se visokotlačnom prešom do 5 mm debljine. Višeslojna konstrukcija upravo zbog svojih međuslojeva omogućava najveću moguću fleksibilnost. Ova konstrukcija pruža izvrsnu obradivost što ju čini dobrom zamjenom za kantiranje punim drvom.

  1. Spojeni furnir

Spojeni furnir koristi se za oplemenjivanje manje kvalitetnih materijala poput ploča, iverica, vlaknatica, ali i za oblaganje manje kvalitetnog i cijenom jeftinijeg masivnog drva te za oblaganje drugih nedrvnih materijala.

  1. Furnir u listovima

Furnir u listovima dobiva se rezanjem kvalitetnog drva pa kupci dobivaju osjećaj prirodne teksture koju posjeduje tako obrađeno drvo. Zbog različitih boja i struktura drva, uz prirodni furnir možete biti kreativni u uređenju interijera. Tu su i Fine line furniri koju su dobiveni od prirodnih furnira i više su puta dorađivani kako bi se dobio poseban završni izgled.

  1. Furnir za oblaganje

Furnir je namijenjen oblaganju elemenata poput vrata, štokova i falza.

Neke od najčešćih vrsta drva koja se koriste za izradu furnira su hrast, bukva, jasen, javor, orah, breza, smreka, bor…

Ako ste se odlučili oplemeniti vaš namještaj i interijer furnirom, kontaktirajte EUROLAM!

http://www.eurolam.hr/OCIJENI