OCIJENI

Koja ljepila preporučujemo kod montaže namještaja

Objavljeno: 11.9.2022. 22:11

Lijepljenje je najučinkovitiji, danas dostupan, način montaže namještaja te je zbog toga vrlo tražen. U proizvodnji namještaja se koriste različite vrste ljepila kako bi sama proizvodnja bila što učinkovitija i kvalitetnija. Donosimo vam najvažnije karakteristike ljepila za namještaj te otkrivamo koje marke ljepila preporučujemo u EUROLAM-u.

Karakteristike kvalitetnog ljepila

Ljepilo za namještaj koristi se za povezivanje dijelova namještaja te olakšava i ubrzava njegovu montažu. Naravno, ljepila se razlikuju po svojim karakteristikama, namjeni i materijalima za koje se koriste, no postoji nekoliko karakteristika koje bi sva kvalitetna ljepila trebala imati.

Ljepilo ne smije prodirati u pore materijala, nego mora ostati na površini. Time se osigurava jaka povezanost između materijala bez utjecaja na njihovu izvedbu.

Osim toga, važno je da se ljepilo za namještaj brzo i lako nanosi te da se brzo suši kako bi se pojednostavio proces montaže namještaja.

Ljepilo također mora doprinijeti učinkovitosti i dugovječnosti namještaja tako da produži njegov vijek. Uz kvalitetno ljepilo, namještaj će dugo odolijevati oštećenjima.

Zbog estetske vrijednosti namještaja, važno je da se ljepilo izvana ne vidi, odnosno da drži namještaj na mjestu bez mrlja i tragova, a također je važno da ljepilo s vremenom ne požuti.

Održivost i ekološka prihvatljivost posljednjih su godina postale važne stavke u cjelokupnoj industriji, pa tako i u proizvodnji namještaja. Zbog toga se počinju koristiti ekološki prihvatljiva ljepila koja što manje zagađuju okoliš.

Koja ljepila su dostupna u EUROLAM-u?

U EUROLAM-u su dostupna ljepila za namještaj vrhunskih proizvođača, Jowat, Hranipex i Tensorgrip.

Oba proizvođača pružaju ljepilo za namještaj visoke kvalitete, kao i popratna sredstva za čišćenje istih proizvođača te Riepe brand. Proizvodi Jowat, Hranipex, Tensorgrip i Riepe iznimno su pouzdani i ekološki prihvatljivi.

U EUROLAM-u možete pronaći različite vrste ljepila kao što su: topiva ljepila za kantiranje, disperzijska ljepila, pur ljepila i ostala ljepila. Sva se ljepila ističu svojom čvrstoćom i dugotrajnošću te će doprinijeti kvaliteti vašeg namještaja.

Ako vas zanima više o svakoj pojedinoj vrsti ljepila, posjetite EUROLAM-ove web stranice i pronađite ljepilo koje najbolje odgovara vašem materijalu i namjeni. U slučaju da imate pitanja, njihovi djelatnici će vam rado priskočiti u pomoć. 

OCIJENI