OCIJENI

Izbor kvalitetnih okova za dugoročnost interijera

Objavljeno: 1.3.2021. 14:32

Uređenje interijera nije jednostavan zadatak. To znaju svi koji su se barem jednom upustili u dizajn interijera te je to ujedno i razlog zašto se veliki broj ljudi odlučuje na namještaj po mjeri. Takav namještaj omogućuje maksimalnu funkcionalnost i estetiku koja je prilagođena ukusu i potrebama vlasnika.

Već pri samom osmišljavanju novog namještaja treba obratiti pažnju na materijale koji će se koristiti. Pritom, poseban naglasak treba staviti na odabir kvalitetnih okova.

Iako su izvana nevidljivi, okovi su vrlo bitan element svakog namještaja. Okovi su, zapravo, obavezna oprema svakog komada namještaja, a najčešće su izrađeni od metala. Među okove spadaju fiksni ili pomični dijelovima poput panti s unutarnje strane vrata ormarića, vodilica ladica, ručki, kutnika, kotačića i izvlačnih sustava za skladištenje.

Svaki od okova ima određenu funkciju i dimenzije, stoga je vrlo važno konzultirati se sa stolarom kao i prodavačem u trgovini pločastih materijala.
Noge i kotači, ručkice, spojnice, vodilice, izvlačni sustavi za ladice, bravice te nosači polica vrlo su bitan dio pokućstva koji su vrlo često presudni u funkcionalnosti nekog komada namještaja.

Njihova važnost uočljiva je tek kada se neki od navedenih dijelova pokvari ili potrga, kada ste, uglavnom, primorani zvati majstora ili jednostavno baciti određeni komad namještaja.

Kvalitetni okovi, koji su napravljeni od izdržljivih materijala i adekvatno postavljeni učinit će da vaš namještaj traje dugi niz godina te da pritom funkcionira besprijekorno, a samim time učinit će vaš život ugodnijim i lakšim jer se nećete morati brinuti oko popravaka i dolazaka majstora.

Isto tako, trend restauracije starog, odbačenog namještaja ne jenjava.  Ako ste se odlučili restaurirati neku staru vitrinu ili ormar, ponekad, nije dovoljno samo prebrusiti i pobojati namještaj. Valja obratiti pažnju na okove i promijenite ih jer ćete tako osigurati još duži životni vijek i maksimalnu funkcionalnost vašem namještaju. Također, odabirom novih ručkica, nogu i kotača starom namještaju možete promijeniti izgled te ga učiniti suvremenijim.

Veliki izbor pratećeg okova i pribora za izradu namještaja možete pronaći u EUROLAM - REPROMATERIJAL ZA NAMJEŠTAJ koji u svom prodajnom programu nude kvalitetan okov i pribor renomiranih svjetskih proizvođača. Također, kvalitetu i ispravnost kupljene robe osigurava garancija proizvođača. U EUROLAM - REPROMATERIJAL ZA NAMJEŠTAJ nude veliki spektar svih pločastih materijala, rubnih traka, okova i pribora za namještaj, kao i potrošnog materijala i kemijskih sredstava, pa čak i alata - sve za opremu vašeg doma.

OCIJENI