OCIJENI

Uloga odvjetnika u postupcima razvod braka i podjele imovine

Objavljeno: 2.7.2024. 8:53

Razvod braka i podjela imovine među najsloženijim su i najemotivnijim pravnim postupcima. U ovim situacijama, stručna pomoć odvjetnika od ključne je važnosti kako bi se osigurao pravedan i zakonit ishod za sve strane uključene u postupak. Odvjetnik Luka Lenić u Zagrebu pruža profesionalnu pravnu podršku i vodi vas kroz sve faze procesa razvoda braka i podjele imovine.

Uloga odvjetnika u postupku razvoda braka

  1. Pravno savjetovanje i priprema: Prvi korak u postupku razvoda je dobivanje stručnog pravnog savjetovanja. Odvjetnik Luka Lenić pruža detaljne informacije o vašim pravima i obvezama, pomažući vam da razumijete sve aspekte procesa. Također, odvjetnik pomaže u pripremi potrebne dokumentacije za podnošenje zahtjeva za razvod.

  2. Pregovaranje i medijacija: Mnogo je slučajeva kada je moguće postići sporazumni razvod. Odvjetnik igra ključnu ulogu u pregovaranju i medijaciji između supružnika, s ciljem postizanja dogovora koji je prihvatljiv za obje strane. To može uključivati dogovore o skrbništvu nad djecom, alimentaciji i podjeli imovine.

  3. Zastupanje na sudu: Ako sporazumni razvod nije moguć, odvjetnik zastupa klijenta na sudu. Odvjetnik Luka Lenić osigurava da vaši interesi budu adekvatno zastupljeni, priprema sve potrebne dokaze i argumente te pruža pravnu podršku tijekom sudskog procesa.

Uloga odvjetnika u postupku podjele imovine

  1. Prikupljanje i procjena imovine: Jedan od ključnih zadataka odvjetnika je prikupljanje svih informacija o imovini koju supružnici posjeduju. To uključuje nekretnine, vozila, financijske račune, investicije i druge vrijednosti. Odvjetnik Luka Lenić pomaže u procjeni imovine kako bi se osiguralo pravedno razdvajanje.

  2. Izrada prijedloga za podjelu imovine: Na temelju prikupljenih informacija, odvjetnik izrađuje prijedlog za podjelu imovine koji je u skladu sa zakonom i pravedan za obje strane. Cilj je postići dogovor koji će minimizirati sukobe i osigurati financijsku stabilnost za oba supružnika.

  3. Pregovaranje i rješavanje sporova: Odvjetnik Luka Lenić ima iskustvo u pregovaranju i rješavanju sporova vezanih uz podjelu imovine. Ako je potrebno, odvjetnik može zastupati vaše interese na sudu kako bi osigurao pravednu podjelu imovine.

Postupak razvoda braka i podjele imovine može biti složen i stresan. Uz stručnu pomoć odvjetnika Luke Lenića u Zagrebu, možete biti sigurni da će vaši interesi biti adekvatno zastupljeni i zaštićeni. Posjetite nas kako biste dobili pravnu podršku i savjete koji će vam pomoći da kroz ovaj izazovan period prođete što lakše i pravednije.

OCIJENI