OCIJENI

5 koraka do savršene rutine za njegu lica

Objavljeno: 22.9.2022. 14:39

Pronalazak odgovarajuće rutine za njegu lica može biti prilično komplicirano. Pogotovo ako niste stručnjak za njegu kože, odrediti koji je tip vaše kože i kako je najbolje njegovati te održavati njezino zdravlje i ljepotu nije lako. Kako bi vam olakšali, imamo savršen plan koji se sastoji od 5 koraka za pojednostavljenje vaše svakodnevne rutine!

  1. Čišćenje lica

Nakon svakog dana, lice zahtjeva temeljito čišćenje. Čak i ako se, na primjer, toga dana niste šminkali pa imate osjećaj da možete preskočiti umivanje, to nipošto ne biste trebali učiniti. Zamislite koliko se prljavštine, ulja i ostalih neželjenih čestica udomilo na vašoj koži tijekom cijelog dana. O najboljem sredstvu za čišćenje vaše kože najbolje je razgovarati sa stručnjakom u nekom salonu za njegu lica, profesionalci će najbolje znati što je potrebno vašem tipu kože.

  1. Serumi – lijekovi za kožu

Serumi sadrže ljekovite antioksidanse i vitamine koji štite kožu od raznih čimbenika okoliša. Usporavaju i starenje, a nikada nije prerano početi koristiti serume u te svrhe. Serumi djeluju kao "lijekovi" za našu kožu, a svaki od njih ima neku svoju supermoć, zato pronađite onaj koji vam odgovara i počnite ga koristiti!

  1. Hidratacija

Da bi koža bila zdrava, neophodna joj je voda. Poznato nam je da čak 90% ljudskog tijela čini voda, a ona pomaže tijelu da upije nutrijente i eliminira toksine, pomaže u održavanju pH ravnoteže i ima mnoge druge benefite. Dobro hidratizirana koža lica djeluje čvrsto, svježe i zdravo. Kad joj nedostaje vode, ona gubi na debljini, postaje blijeda i osjetljiva. Važno je piti dovoljno vode te koristiti određene kreme za hidrataciju!

  1. Zaštita kože

Zaštita od sunca, poznata pod skraćenicom SPF ili terminom zaštitni faktor, možda je najvažniji proizvod za njegu lica. Štiti lice, i cijelu kožu, od oboljenja, te preranih znakova starenja kože – borica, mrlja, raznih linija… SPF je potreban i kad niste na ljetovanju, jer sunce je sunce, i na moru i u šetnji gradom. Sunce na kožu djeluje i kroz oblake, čak i kada kiši. UV zrake, naročito UVA, dotiču nas i u zatvorenom prostoru kroz prozore. Ako ga već ne koristite, obavezno počinite koristiti zaštitni faktor na dnevnoj bazi.

  1. Dubinski kozmetički tretmani

Kao što smo već objasnili, čišćenje lica sastavni je dio njege lica. Međutim, pogrešno je tumačiti da je samo umivanje vodom ili samo čišćenje kod kuće dovoljno. Redoviti kozmetički tretmani dubinskog čišćenja lica neizbježni su ako želite zadržati sjaj i mekoću lica i u tridesetim ili u pedesetim. Također, omogućiti će vašoj koži da diše, ukloni sve nečistoće i primi potrebne minerale.

U bogatoj ponudi kozmetičkog salona LORENA ' S MAGIC možete odabrati svoju idealnu njegu između klasičnih i specijaliziranih tretmana lica i tijela. Uz njihovu pomoć, imat ćete njegovanu kožu te mladenački izgled! Također, dobre će vas volje savjetovati o vašoj dnevnoj rutini te sredstvima namijenjenim za vaš tip kože. 

OCIJENI