OCIJENI

EKOTERM SESVETE j.d.o.o.

Hercegovačka 5, 10360, Sesvete

Ovlašteni servis Vaillant - partner za gradnju, izvođenje i servis opreme za centralno grijanje, vodovod, odvodnju, klimatizaciju, plinske instalacije, solarno kolektorskog sustava te smo u posebnoj skupini ovlaštenih servisera pod nazivom VSS - Vaillant servis sistem

Kako odabrati kvalitetan servis za vaš klima uređaj?

Objavljeno: 18.9.2022. 8:43

Kako bi prostor u kojem provodite mnogo vremena bio ugodan za boravak, neophodno je imati kvalitetan klima uređaj. Pogotovo tijekom gorućih ljetnih temperatura, život bez sustava za hlađenje prostora postao je nezamisliv. No, zbog ponekad loše odrađenog posla od strane servisa za klima uređaj koji ste odabrali, klima bi se s vremenom mogla početi kvariti ili bi mogla raditi uz razne poteškoće.

Kako biste izbjegli ovakve neugodne i nepotrebne situacije, važno je odabrati profesionalan servis za vaš klima uređaj. Osim što će vas savjetovati o kvaliteti klima uređaja, bit ćete sigurni da je posao odrađen stručno i profesionalno te da nećete imati problema s ugrađenim uređajem.

Zašto je važno pažljivo odabrati servisera za klima uređaj?

Mogući problemi na klima uređajima javljaju se zbog loše i neprofesionalne montaže te lošeg i neredovitog održavanja klima uređaja. Mnogi nakon ugradnje ne razmišljaju o održavanju klime sve dok ne dođe do kvara, što može biti i razlog istog. Važno je se oko ugradnje vašeg pažljivo odabranog klima uređaja pobrine ovlašteni monter sa iskustvom jer će se tako spriječiti mogući problemi sa curenjem vode i ostalim poteškoćama do kojih može doći.

Zbog čega se događaju kvarovi na klima uređajima?

Tijekom vrućih ljetnih dana, kvar na klima uređaju može biti vrlo neugodan. Ista se situacija može dogoditi zimi, kad uživamo u klimatiziranom prostoru na ugodnoj temperaturi po želji. Ako se na klima uređaju pojavi kvar i prestane sa radom, a nemamo drugi izvor grijanja, doista nije nimalo ugodno boraviti u tom prostoru.

Najveći je problem curenje vode. Do curenja može doći zbog začepljenja ili deformacije cijevi za odvod, zbog začepljenih filtera… Razlozi su mnogi, a kvalitetan monter znati će u čemu je problem te kako ga riješiti, ili čak spriječiti. Do kvara može doći i zbog lošeg napajanja, nedostatka rashladnog sredstva u sistemu, kvara na motoru ventilatora, neispravnosti nekog dijela uređaja, suženja na bakrenim cijevima između unutarnje i vanjske jedinice…

Bez obzira krećete li s radovima i novim instalacijama u vašem domu ili već imate postojeće, brigu o vašem sustavu hlađenja trebate prepustiti stručnjacima. Profesionalci s dugogodišnjim iskustvom i stručnim znanjem znat će prepoznati potencijalni ili postojeći problem kod dotrajalih instalacija, ili u slučaju postavljanja novih predložiti vam najbolje rješenje za vaš stambeni prostor.

Upravo takve stručnjake možete pronaći u EKOTERM SESVETE. Iskusni stručnjaci iz EKOTERMA SESVETE bave se servisom i ugradnjom instalacija za grijanje, vodu i klimu, a ovlašteni su i za servis plinskih bojlera Vaillant.

OCIJENI