Adresa: Stjepana Mihalića 2
10000 Zagreb
Telefon:
01 6050 188 01 6050 ... - Klikni za broj
Mobitel:
Fax:
Telefon:
Telefon:
Email: Kontakt podaci
Web: http://www.elgri.hr

Radno vrijeme

:
pon-pet: 8-16
Djelatnosti: Građevinarstvo - završni radovi
Ključne riječi: izolacijske toploskupljajuće cijevi žice i kabeli za specijalne namjene kabelski setovi konektori vojni i industrijski protupožarni i protueksplozivni uređaji za specijalna vozila Patria razminirač
Recite da ste oglas vidjeli na mojkvart.hr

Grijaći kabeli

Industrijska primjena

Tyco Raychem nudi cijeli program grijača i pribora za zaštitu od smrzavanja do održavanja temperature medija od 0oC do +1000oC.

Upotreba samoregulirajućih grijaćih traka do temp. održavanja od cca 80 oC je u velikoj prednosti u odnosu na grijanje parom . To se posebno odnosi na grijanje protiv smrzavanja, te grijanje impulsnih vodova. Za temp. održavanja više od +230 oC koriste se otporni grijaći kabeli.

Za cjevovod većih dužina, sve do 30.000m, upotrebljava se tzv. ''Skin efect sistem'' (STS). Grijači i pribor mogu se montirati i u zonama opasnosti (Ex zonama toplinskih razreda od T6 do T1).

Najčešće upotrebe u našoj industriji: zaštita od smrzavanja cjevovoda i spremnika, održavanje temp. medija (lužine).

Primjena u građevinarstvu:
    * 1. grijanje žljebova
    * 2. grijanje ulaznih rampi, stepenica, staza, predulaza
    * 3. grijanje hidrantskih vodova u garažama i na rashladnim uređajima (chileri)
    * 4. dogrijavanje sustava tople vode
    * 5. podna grijanja kupaonica i dnevnih boravaka
    * 6. grijanje podova i dovratnika u hladnjačama

Najčešće se koriste samoregulirajuće grijaće trake koje imaju znatne prednosti u odnosu na otporne grijače, a to su:

    * - ne mogu se pregrijati niti pregorjeti
    * - režu se na potrebne dužine na samom gradilištu
    * - lagana i jednostavna montaža
    * - dugi vijek trajanja
    * - izuzetna otpornost na atmosferilije
    * - održavanje nije potrebno
    * - može se preklapati prilikom montaže
    *- ekonomičnost – porastom temp. okoline smanjuje se izlazna snaga, a time i potrošnja


Grijanje žljebova

Samoregulirajuća grijača traka snage 36W/m kod 0oC polaže se jednostruko do širine žlijeba od 200mm. Preporuča se i montiranje u vertikale. Grijača je traka samonosiva do 25m, pa nije potreban ovjesni pribor, koji smeta pri otjecanju vode.

Svrha grijanja je sprečavanje smrzavanja, a ne topljenje već stvorenog leda!

Upravljanje grijaćim krugovima vrši se pomoću uređaja EMDR-10, koji u kompletu sadrži, osim kontrolne jedinice, i senzore vlage i temperature. Kontrolni uređaj uključuje grijaće trake ISKLJUČIVO kada je u žlijebu voda i kada je temp. okoline u zoni smrzavanja. Na taj se način postiže maksimalna ušteda energije. Inače, samoregulirajući grijači sami po sebi štede energiju. Naime, troše 36W/m kod 0 oC u hladnoj vodi, a samo 18W/m kod iste temp. u hladnom zraku.


Grijanje ulaznih rampi, stepenica, staza i predulaza

Grijanjem vanjskih nenatkrivenih površina sprječavamo njihovo zaleđivanje, a također ubrzavamo topljenje snijega. Na taj način omogućavamo nesmetan promet motornih vozila ili pješaka. Mogu se grijati bilo koje površine, kao npr.:ulazne rampe u garaže, stepenice, staze parkirališta, strmi prilazi objektima, predulazi objekata, sportski tereni, mostovi, aerodromske piste.

    * Potrebna snaga iznosi: 200-250W/m2 – staze, predulazi, parkirališta
    * 300W/m2 – ulazne rampe, strmi prilazi.

Grijači se montiraju 3-5cm od gornje (gazne) površine, ako se ugrađuju otporni grijači, a 5-7cm ako se ugrađuju samoregulirajuće grijaće trake.

Upravljanje grijačima vrši se pomoću kontrolno upravljačke jedinice VIA-DU-20, koja u kompletu sadrži sondu vlage i temp. tla, te sondu temp. okoline. Grijači se uključuju SAMO ako se zadovolje dva uvjeta, a to su: vlaga ili snijeg i temp. tla u zoni smrzavanja. Ako se jedan od ta dva uvjeta izgubi, grijači se isključuju. Dodatni senzor temp. okoline uključuje grijače kada temp. zraka u kratkom vremenu naglo padne. To je predznak padanja ledene kiše. Na taj se način predgrije tlo i spriječi njegovo zaleđivanje.


Grijanje hidrantskih vodova

Osnovna svrha je sprečavanje smrzavanja hidrantskih vodova u garažama, na otvorenim površinama, šprinklerskih cjevovoda, cjevovoda rashladnih uređaja (chilera).

Montaža je vrlo jednostavna. Na cjevovod se montira samoregulirajuća grijaća traka, a preko nje se obavezno montira toplinska izolacija. Upravljanje se vrši termostatom pomoću PT osjetnika temp. cjevovoda ili temp. okoline.
Unutarnja podna grijanja


Najčešće se upotrebljavaju za grijanje kupaonica, hodnika, dnevnih boravaka. Za popločene površine koriste se otporne grijaće mreže snage 90W/m2 ili 160W/m2 te otporni grijač snage 20W/m.

Za površine pokrivene laminatom ili parketom preporučujemo da se otporni grijači NE koriste. Za takve površine preporučamo ugradnju samoregulirajuće grijaće trake.


Grijanje podova i dovratnika u hladnjačama

Grijanje podova u hladnjačama vrši se zbog sprečavanja smrzavanja tla ispod gazne površine. Zbog velike razlike u temp. tla i temp. u rashladnoj komori (do -25oC) dolazi do smrzavanja tla, u koji kapilarno prodire voda, i pucanja podova – gazne površine.

Da bi se spriječilo smrzavanje, u tlo se, na dubini cca 40cm, ugrađuju grijači kojima upravlja termostat sa termosondom ugrađenom u pod. Održava se temp. od +2 oC do +5 oC.

Zbog velike razlike između temp. komore i temp. okoline, dolazi također do zaleđivanja ulaznih vrata i dovratnika. Grijači se montiraju unutar dovratnika i upravljaju pomoću termostata s termosondom.
Održavanje temperature lož ulja

Pročitaj cijeli tekst

Ponude i popusti ovog subjekta

Kontakt / Zatražite ponudu

Telefon:
01 6050 188 01 6050 ... - Klikni za broj
Mobitel:
Fax:
Telefon:
Telefon:
MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu Zakonom o zaštiti osobnih podataka te Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (EU) na način da prikuplja samo osnovne potrebne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza te samo uz Privolu vlasnika osobnih podataka. MojKvart.hr daje korisnicima mogućnost informiranja o načinu korištenja i načinu čuvanja ustupljenih osobnih podataka, kao i mogućnost zahtjeva za brisanjem ili zaboravom ustupljenih podataka. Za detaljne informacije kliknite na Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.