OCIJENI

Vanjske žaluzine i sjenila

Objavljeno: 10.5.2021. 12:25

Kako bi se kontrolirao prodor sunčeve svjetlosti u neki objekt često se koriste vanjske žaluzine. Međutim, fasadna sjenila sve se češće primjenjuju u modernoj arhitekturi. Budući da fasadna sjenila imaju slične učinke kao i vanjske žaluzine, bez obzira za koje se odlučite zasigurno nećete požaliti.

VANJSKA (FASADNA) SJENILA

Fasadna sjenila postala su važan dio moderne arhitekture jer vrlo efikasno oblikuju eksterijer neke građevine.
 
           

Osim što vrlo učinkovito štite privatnost u unutrašnjosti, fasadna sjenila savršena su zaštita od svjetla i vrućine te doprinose dobrom ugođaju i osjećaju unutar objekta. Fasadna sjenila savršena su zaštita od visokih temperatura, ali i zasljepljivanja putem odbijanja sunčevih zraka pred fasadom.

Valja napomenuti kako se serije fasadnih sjenila mogu uskladiti sa serijama tendi i sjenila za zimske vrtove te se tako može stvoriti vizualno vrlo upečatljiv i jedinstven izgled nekog stambenog objekta.

Primjena fasadnih sjenila idealna je za radna mjesta s monitorima, sportske površine ili javne zgrade.

Velika prednost fasadnih tendi je fleksibilnost, jer se montiraju na fasadu s razmakom od prozora. Različite varijante sjenila omogućuju jednostavnu montažu u gotovo svakoj građevinskoj situaciji.

Također, visoko kvalitetni građevinski dijelovi, od kojih se izrađuju, jamče dugi vijek trajanja i jednostavno korištenje.
   
VANJSKE ŽALUZINE   

Žaluzine su jedna od najčešćih vrsta sjenila koja se koriste na stambenim objektima.
 
         

Bez obzira govorimo li o unutarnjim ili vanjskim, žaluzine štite prostor od neželjenih pogleda i omogućuju regulaciju količinu svjetlosti u prostoru.
Za razliku od unutarnjih, vanjske žaluzine mogu značajnije utjecati na toplinsku energiju prostora jer upravo one zimi štite poslovne i stambene prostore od hladnoće, a ljeti reflektiraju sunčeve zrake i tako odbijaju toplinu. Upravo zato, žaluzine mogu smanjiti potrošnju energije u poslovnim zgradama ili obiteljskim kućama.

Kvaliteta i izgled žaluzina mogu utjecati na ugođaj u prostoru. Na svu sreću, širok izbor i tehnološki napredak ovog sustava svakom objektu donose moderan izgled.

Bez obzira odlučite li se za vanjske žaluzine ili sjenila, i pritom izaberete one austrijske tvrtke Hella, zasigurno nećete pogriješiti! Širok izbor boja, dizajna i kvalitetnih materijala Hella žaluzina i sjenila garancija su dugovječnosti i vrlo visoke estetike.

OCIJENI