OCIJENI

Energetska ušteda s HELLA nadogradnim žaluzinama

Objavljeno: 30.8.2023. 12:22

HELLA vanjske raffstore žaluzine i žaluzine ne samo da zamračuju – one upravljaju i doziraju dnevno svjetlo ovisno o potrebama korisnika. Tako ćete osigurati udobnost u stambenom prostoru, a u radnom okruženju stvoriti idealne uvjete za produktivnost. Osim upravljanja svjetlom, imate utjecaj i na klimu u prostoriji, budući da one reflektiraju toplinu sunca i na taj način značajno doprinose zaštiti od topline ljeti.

Raznovrsne mogućnosti ugradnje HELLA vanjskih raffstore žaluzina & vanjskih žaluzina u vanjskom sustavu dopuštaju iznimno veliku slobodu u oblikovanju. Individualne optičke sklonosti moguće je realizirati, primjerice, kroz različite oblike i boje kutija. Kod HELLA vanjskih sustava su vanjske raffstore žaluzine & žaluzine unaprijed montirane u kanal. Na taj je način moguća jednostavna i brza završna montaža na objektu. Ova varijanta ugradnje je prikladna za naknadnu montažu u novim i starim objektima, a također i za integriranje u povezani sustav toplinske izolacije. Također je moguća i naknadna ugradnja u postojeće sustave otvora.

Kako pod ekološkim, tako I ekonomskim aspektima, rad grijaćih I klimatziacijskih uređaja problematičan je čimbenik. 

Korištenjem HELLA vanjskih raffstore žaluzina & vanjskih žaluzina moguće je znatno smanjenje potrošnje energije I troškova zahvaljujući ciljanoj zaštiti od sunca čime se znatno doprinosi I zaštiti okoliša.-

HELLA vanjske raffstore žaluzina & vanjskih žaluzina odbijaju 92% sunčevog zračenja te time osiguravaju dobru klimu I ravnomjerno osvjetljenje. Upravo u podne tijekom ljeta kada su lamele postavljene vodoravno, vanjske raffstore žaluzine za zaštitu od sunca osiguravaju nesmetani pogled prema van.

Ljeti optiomalan sustav zaštite od sunca štiti od nekontroliranog ulaza topline, dok zimi sloj zraka između sustava I stakla stvara izolacijski sloj te smanjuje prodor hladnog zraka..

Moderna zaštita od sunca na taj način povezuje ekonomsku I ekološku korist.OCIJENI