OCIJENI

5 savjeta za uspješno održavanje bazena

Objavljeno: 31.8.2022. 8:09

Bazeni su izvori razne zabave i usput povećavaju vrijednost vašeg doma ukoliko ih redovito održavate. Ako ste novi vlasnici bazena koji još niste u potpunosti upućeni kako funkcionira održavanje bazena ili ste stari vlasnici u potrazi za novim savjetima – pogledajte našu listu od 5 vrhunskih savjeta za uspješno održavanje bazena.

  1. Bazenska voda uvijek mora biti čista!

Ključ uspješnog održavanja bazena je čista voda. Bazenska voda mora biti u potpunosti čista i potrebno je održavati pravilan pH kako ne bi nastale dugotrajne štete poput korozije, ali i kako biste očuvali zdravlje. Kemikalije koje se koriste sun a bazi klora i vodikovog peroksida. Nitko se ne želi kupati u prljavoj vodi.

  1. Unutrašnjost bazena je mjesto za bakterije.

Iduće na što morate pripaziti je čistoća unutrašnjosti bazena. S obzirom na to da su to područja koja su uvijek/često u dodiru s vodom, moguće je stvaranje algi ili plijesni, kao i drugih vodenih naslaga. Redovitim čišćenjem ovih površina osiguravate zdravu okolinu za kupanje, a opremu za čišćenje je najbolje pronaći kod ovlaštenih prodavača bazenske opreme.

  1. Održavanje unutarnjeg sistema bazena, ključ je njegove dugotrajnosti.

Veliki dio održavanja bazena uključuje i redovito provjeravanje unutarnjeg stanja – kao što su stanje mlaznica, pumpe i odvoda. Bazeni imaju samostalan sistem filtracije vode te je ključno provjeravati kako to sve funkcionira u najboljem redu. Moguće su različite smetnje u samom bazenu, pa svakako provjeravajte. Bolje na vrijeme provjeriti i očistiti, nego li naći se u situaciji di morate mijenjati dijelove bazena.

  1. Čuvajte vaše bazene i kad nisu u upotrebi.

Bazeni se najviše koriste ljeti te su većinom izvan upotrebe ostatak godine. Preporučujemo vam da za vrijeme zimskim mjeseci nabavite zimske prekrivače ili rolo pokrove kako vremenski uvjeti ne bi naštetili vašem bazenu. Sprječavaju nakupljanje smeća, isparavanje vode i generalno štite vaš bazen.

  1. Odvlaživanje bazenskog prostora za unutrašnje bazene

Unutrašnji bazeni izvor su velike količine vlage te je potrebno redovito odvlaživati prostoriju u kojoj se bazen nalazi. Ukoliko to ne radite, moguća je pojava gljivica, algi, ali i razne štete koja može nastati u samoj konstrukciji bazena. Održavajte vlažnost uvijek do 60% kako biste izbjegnuli probleme.

Sve što vas dalje zanima o održavanju bazena, možete upitati FILMIPA (BAZENSKA OPREMA - Filbazeni), tvrtku specijaliziranu za bazene i bazensku opremu. Nude kvalitetne proizvode za održavanje vašeg bazena i prostora oko njega, a ujedno su vrhunski stručnjaci za ugradnju. FILMIPA (BAZENSKA OPREMA - Filbazeni) je svojim višegodišnjim poslovanjem opravdale povjerenje svojih kupaca koji se zadovoljno brčkaju u svojim bazenima.


OCIJENI