OCIJENI

Savjeti za prevenciju uraslih noktiju: kako održavati zdrave nokte na nogama

Objavljeno: 16.2.2024. 15:07

Nokti na nogama često su zanemareni dio naše brige o tijelu, sve dok se ne pojavi problem poput uraslog nokta koji nas podsjeti na njihovo postojanje. No, održavanje zdravih noktiju na nogama ne zahtijeva previše truda, samo malo pažnje i pravilne njege. U nastavku saznajte kako spriječiti urasle nokte i održavati svoje noge zdravima i udobnima! 

Redovito obrezujte nokte

Pravilno obrezivanje noktiju ključno je za sprječavanje uraslih noktiju. Koristite oštre škare ili noktima prilagođene škare kako biste izbjegli trganje ili pucanje noktiju. Obrezujte ih ravno, izbjegavajte pretjerano skraćivanje kutikula i uvijek vodite računa o obliku noktiju kako biste smanjili rizik od urastanja.

Nosite udobnu obuću

Izbor pravilne obuće ključan je faktor u prevenciji uraslih noktiju. Odaberite obuću koja nije preuska i koja omogućuje pravilan položaj stopala. Nosite cipele koje nisu previsoke i izbjegavajte uske čarape kako biste spriječili pritisak na nokte. Udobna obuća smanjuje trenje i pritisak na nokte, smanjujući tako rizik od urastanja.

Higijena je ključna

Održavanje higijene stopala ključno je za prevenciju uraslih noktiju. Redovito perite noge sapunom i vodom, a zatim ih temeljito osušite, posebno između prstiju. Vlažno okruženje može pridonijeti razvoju gljivica, što dodatno povećava rizik od problema s noktima.

Nemojte rezati kutikule

Kutikule su prirodna barijera koja štiti nokte od infekcija. Rezanje ili oštećivanje kutikula može otvoriti put bakterijama i infekcijama prema noktu. Umjesto rezanja, nježno gurajte kutikule unatrag kako biste održavali uredan izgled, ali istovremeno štitili nokte od nepotrebnih rizika.

Posjetite pedikerski salon

Ako se već susrećete s problemima poput uraslih noktiju ili jednostavno želite dodatnu njegu i opuštanje za svoje stopala, posjet pedikerskom salonu može biti odličan korak prema optimalnom zdravlju vaših nogu. Stručnjaci u pedikerskim salonima ne samo da pružaju vrhunsku njegu noktiju već i pravilno obrađuju kožu stopala, uklanjajući suvišnu kožu i omekšavajući tvrdu kožu na petama.

Osim toga, pedikeri su obučeni prepoznati znakove potencijalnih problema s noktima ili stopalima i pružiti savjete kako ih održati zdravima. Posjet pedikerskom salonu ne samo da će vašim nogama pružiti trenutačnu dozu opuštanja, već će i dugoročno unaprijediti njihovo zdravlje. Dakle, razmislite o tome kao o investiciji u udobnost i dobrobit vaših stopala.

Slijedeći ove savjete za održavanje zdravih noktiju na nogama, možete smanjiti rizik od uraslih noktiju i održavati stopala u optimalnom zdravstvenom stanju. 

Ako želite pružiti svojim stopalima najbolju njegu i uživati u profesionalnom pristupu stručnjaka, posjetite nas u Pedikerskom salonu "Katica". Naša predana ekipa stručnjaka brine o zdravlju vaših stopala s pažnjom i stručnošću. Zakažite svoj termin već danas i prepustite se opuštajućem iskustvu koje će vaša stopala zasluženo dobiti!


OCIJENI