OCIJENI

Osam najpopularnijih jela s roštilja

Objavljeno: 16.11.2022. 13:03

Roštilj je najstariji način pripreme jela i danas jedan od najpopularnijih. Naime, hrana s roštilja vrlo je cijenjena jer zahtijeva određenu pripremu te pridržavanja jedinstvene tehnike pečenja. A ono što nas svaki put očara je zamamni miris i fantastični okusi. Donosimo popis najpopularnijih jela s roštilja.

Ćevapi
Ćevapi su definitivno najpopularniji i najomiljeniji komad mesa s roštilja. Vrlo su jednostavni za pripremu, a pristaju uz brojne priloge i umake.

Pljeskavice
Uz ćevape, pljeskavice su in jelo roštilja, u kojim uživaju i mali i veliki. Mogu se pripremiti na razne načine, obične ili punjene sirom uz dodatak salate ili pomfrita. Ono što svakako morate isprobati je pljeskavica s kajmakom.

Ražnjići
Nerijetko se na roštilju pripremaju i sočni ražnjići. Ono što ih čini vrlo popularnim je mogućnost pripreme u raznim kombinacijama. Osim mesa, može se koristiti panceta te povrće poput paprike, luka, tikvica i patlidžana.

Beefsteak
Odrezak se uglavnom priprema na grillu kako bi se zadržao pravi okus mesa. Najčešće se poslužuje uz krumpir i salatu.
Vratina
Vratina se može pripremiti na razne načine, a najbolja je s roštilja. Pogotovo ako je prije marinirana začinima, koji će joj dati nezaboravni okus i miris.

Carsko
Iako je riječ o vrlo masnom komadu mesa, na roštilju se pretvara u najslasniji i najsočniji. Naime, masnoća se iscijedi i ostane hrskava i fina kožica.

Piletina
Na roštilju uglavnom prevladava crveno meso, ali perad također postaje sve popularnija. Mogu se pripremiti samo krilca ili cijelo pile, u svakom slučaju fantastični hrskavi okus je zagarantiran.

Povrće
Roštilje nije predviđen samo za pečenje mesa, već i za povrće. U isto vrijeme je ukusno, ali i zdravo te ne zahtijeva puno vremena za pripremu. Paprika, rajčica, tikvica, gljive, luk, patlidžan, krumpir, samo su neke vrste povrća koje se mogu pripremiti na grillu.

Ova jela predlaže restoran “Kod Dede”, koji je specijaliziran za razna jela s roštilja. Također, veliku važnost pridaju kvaliteti mesa, koje je iz vlastite izrade. Uz klasične priloge kao što su salate i krumpir, još poslužuju gravče na tavče, krumpir na police i đuveđ.

Posjetite našu web stranicu za više informacija. 

OCIJENI