OCIJENI

Kako spremiti najbolju puretinu na roštilju?

Objavljeno: 16.11.2022. 13:04

Iako manje popularna od svoje konkurencije piletine, puretina je odlična namirnica. Puretina ima izrazito malo masti, prepuna je bjelančevina, bogata vitaminima B i selenom. Moguće ju je jesti u zaista različitim varijantama (kuhanu, u naresku, dimljenu, mljevenu, punjenu), ali puretina kao namirnica dolazi do izražaja u njezinoj pečenoj varijanti.

Pečenje puretine na roštilju nije lagan posao. Poznavanje namirnice, ali i pravilno baratanje roštiljem značajno je za zadržavanje svih aroma ptice kao što je purica. Neovisno o tome pečete li cijelu puricu, pureća prsa ili pečete pohana pureća prsa, purica je zahtjevna namirnica. 

Kako biste bili na dobrom putu k dobroj puretini važno je kupiti kvalitetno meso. Izbor dobre puretine je odličan početak vašeg obroka. 

Meso, iako je kvalitetno, zahtjeva korištenje začina i aroma. Začini i arome su stvar individualnog ukusa, ali uz klasike kao što su sol, papar, limun, maslinovo ulje, češnjak – ne možete pogriješiti. Puretina je meso koje pristaje uz većinu umaka i priloga tako da je zaista zahvalna kao dio obroka. Uz to, ima nizak kalorijski udio tako da čak i ako ste na dijeti, moći ćete si priuštiti desert.

Odrediti koliko dugo će se vaša puretina peći ključno je kako bi vaše meso ostalo sočno i ukusno. Postoji nekoliko metoda izračunavanja koliko dugo treba peći puricu da bi ona bila savršeno pečena, sve se ipak na kraju svodi na vaš roštilj. Ovisno o temperaturi i vrsti roštilja, ovisi i vrijeme pečenja. Svakako preporučujemo nabavu termometra za lakšu orijentaciju. 

Kada bi sam proces pečenja puretine bio dovoljan da budemo sigurni kako će puretina biti fantastična, ne bi se mogli požaliti. Međutim, nakon što je puretina pečena potrebno je ostaviti ju kako bi malo ''odmorila''. Najbolje je to učiniti tako što ćete je prekriti aluminijskom folijom i ostaviti neko duže vrijeme. To će omogućiti ponovnu apsorpciju sokova koji su se pečenjem ispustili. 

Ponekad je najbolje pripremu najbolje puretine ostaviti stručnjacima i priuštiti si uživanje u okusima bez puno muke. Preporučamo vam GRILL KOD DEDE, specijaliziran restoran za jela s roštilja. Restoran se nalazi na Prečku, gdje u rustikalnom ambijentu možete uživati u njihovim čarobnim okusima roštilja. GRILL KOD DEDE koristi kvalitetno meso koje u rukama njihovih izvrsnih grill majstora postaje fantazija okusa za sve mesoljupce. 


Fotografije su preuzete iz besplatne baze iStock. 

OCIJENI