OCIJENI

3 savjeta za najbolji roštilj

Objavljeno: 10.5.2023. 13:03

Ljeto je vrijeme kada se većina ljudi voli okupljati s prijateljima i obitelji na roštilju. Ako ste ljubitelj roštilja, zasigurno želite pripremiti najbolji mogući roštilj za svoje goste. U ovom članku ćemo vam dati tri savjeta za pripremu najboljeg roštilja koji će vas sigurno proslaviti kao vrhunskog roštilj majstora.

  1. Pripremite meso unaprijed

Prvo pravilo roštiljanja je pripremiti meso unaprijed. Prije nego što krenete na roštilj, odaberite kvalitetno meso i pripremite ga na pravi način. Ako meso nije dovoljno marinirano ili pripremljeno, to će se sigurno osjetiti na okusu. Marinirajte meso nekoliko sati prije roštiljanja kako bi se okusi upili u meso. Također, pripremite svoje meso tako da bude jednake debljine i veličine, kako bi se svi komadi pekli u isto vrijeme.

  1.  Kontrolirajte temperaturu roštilja

Kontrola temperature je ključna za pripremu najboljeg roštilja. Previsoka temperatura može dovesti do ugljenisanih rubova, a preniska temperatura do nedovoljno pečenog mesa. Koristite termometar za hranu kako biste provjerili unutarnju temperaturu svakog komada mesa. Ako koristite roštilj na ugljen, pazite da temperatura bude konstantna i ravnomjerna. Ako koristite plinski roštilj, prilagodite plamen tako da bude dovoljno jak za pripremu mesa.

  1. Ne preokrećite meso previše često

Jedna od najčešćih grešaka koju ljudi rade kada roštiljaju meso je previše često okretanje. Ako previše često okrećete meso, ono će se izgubiti u svim tim okretima i neće se peći ravnomjerno. Umjesto toga, okrenite meso samo jednom ili dvaput za vrijeme pečenja. Također, ne pritiskajte meso na roštilju ili koristite vilice za okretanje, jer time ispuštate sokove iz mesa, što će dovesti do sušenja.

No, ako ste više jedan od onih kojima rošitljanje ne ide za rukom illi samo preferirate biti za tanjurom umjesto ispred roštilja, tu je za vas Grill Kod dede! U svojoj ponudi dnevnih jela nude najfinija grill jela koja će zadovoljiti i najveće ljubitelje roštilja. Neovisno jedu li vam se ćevapi ili se osjećate otmjenije pa vam se jede lungić ili ste pak došli s cijelom rodbinom pa ste za platu, Grill kod dede ima mesne specijalitete od kojih slina curi već pri samom ulasku u lokal! Posjetite ih već danas za neviđenu rapsodiju okusa. 

OCIJENI